pandèmia mundial

Tres defuncions i 83 contagis nous en les darreres hores

Un total de 578 persones s’han vacunat a Andorra

Tres defuncions i 83 contagis nous per Covid en les darreres 24 horesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jornada d'ahir va ser negra al país amb tres morts de Covid-19 en les darreres 24 hores. Una de les víctimes mortals, de 96 anys, era una padrina de Sant Vicenç d’Enclar que va traspassar a la clínica geriàtrica, i esdevenia així el vuitè decés d’aquest centre des de l’inici del brot. Les altres dues persones que van perdre la vida són una pacient de 79 anys que estava ingressada a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i una padrina de 81 anys que va ser traslladada de l’hospital a l’àrea Covid d’El Cedre.

Pel que fa a l’actualització sanitària, el ministeri de Salut va notificar 83 contagis de Covid-19. D’aquesta manera, ja hi ha hagut 9.499 persones infectades des de l’inici de l’emergència sanitària. Així mateix, el nombre de malalts actius ha augmentat en 29 casos passant de 786 a 815. Quant a les recuperacions es van notificar ahir 51 altes mèdiques, dada que suposa que ja hi hagi 8.588 persones que han superat el virus.

Respecte a la pressió sobre el sistema sanitari, l’hospital compta amb 33 pacients ingressats per Covid, dels quals 21 es troben a planta i 12 a l’UCI –un més que divendres–. D’aquests, 10 requereixen l’assistència de la ventilació mecànica. Paral·lelament, el SAAS va informar ahir que l’àrea Covid d’El Cedre té 14 pacients, dels quals cinc provenen de Salita, cinc de Sant Vicenç d’Enclar, un de l’Albó i tres pacients geriàtrics procedents del seu domicili i que van ser derivats des del servei d’Urgències de l’hospital.

Paral·lelament, un total de 578 persones ja s’han vacunat contra la Covid-19 a Andorra. Concretament, el Govern va detallar que divendres es van administrar 212 dosis, de les quals 126 a sanitaris, 31 a interns i 48 a treballadors de Salita i 7 a professionals de Sant Vicenç d’Enclar, que són els únics que no estan afectats pel brot que hi ha a la clínica geriàtrica.

Finalment, pel que fa a la pressió sobre el sistema educatiu, cal remarcar que les escoles del país tenen un total de 60 aules amb algun tipus de confinament per algun cas positiu de coronavirus. En resum, hi ha 16 classes que estan sota un aïllament total i 44 el tenen aplicat de manera parcial. A més, Salut també té 35 aules més sota vigilància passiva.

tracking