pandèmia mundial

Montaner insisteix que les dades sobre la Covid afecten la salut mental dels ciutadans

La consellera general ha explicat en una televisió francesa que la vacuna de Pfizer és "experimental"

Montaner insisteix que les dades sobre la Covid afecten la salut mental dels ciutadans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general deTerceravia + Unió Laurediana + Independents,CarineMontaner, ha assegurat en una intervenció en un programa de televisió francès que la manera de comunicar les xifres epidemiològiques que es donen sobre la Covid afecten la salut mental dels ciutadans. "Quan una persona està sotmesa a un estrès continuat es produeixen problemes d'immunitat baixa. És una evidència provada per estudis". La consellera exposa algunes de les dades de la Covid a Andorra, com la de letalitat del virus que detalla que és del 0,4% i titlla de xifra "molt feble". En aquest sentit, qüestiona per què els mitjans de comunicació no expliquen que la taxa de recuperació és del 99,60% i insisteix que dades com el nombre de defuncions o dels casos positius "atemoreixen a la gent" i afecten la salut mental de les persones.

Montanertambé tracta sobre la vacuna de Pfizer, la qual recorda que és "experimental" i que la farmacèutica no s'amaga de dir al seu web que els vaccins són "variables", que els països que l'han autoritzat ho han fet com a situació d'emergència perquè hi ha avaluacions que no s'han realitzat i que hi ha estats que la no volen aprovar perquè la seva efectivitat i la seguretat no han estat confirmades. Així mateix, critica la confidencialitat del contracte de la farmacèutica, un fet que "l'inquieta" i que ha demanat al ministre MartínezBenazetperquè vol saber qui pagarà pels efectes secundaris de la vacuna. "Ho farà el Govern amb els diners dels contribuents? Contractaran una assegurança per cobrir aquest risc potencial?". La consellera afirma que el ministre li ha respost que se'n farà càrrec el Govern, i recorda que les vacunes poden ser contraproduents, com la de la grip aviar que va provocar casos de narcolèpsia o la del dengue amb centenars de morts.

Montanertambé detalla les accions que s'han dut a terme al país contra la Covid i considera que a Andorra "s'està protegint a la gent", tot i que matisa que els comerços i els bars i restaurants estan oberts amb certes restriccions. Així mateix, defensa que les "persones fràgils" haurien de protegir-se amb mascaretes FFP2 que estiguessin cobertes per la seguretat social, que s'ha d'atendre els pacientsal més aviat possible, i que cal comunicar sobre les xifres reals de la pandèmia.

tracking