reportatge

Atacar Andorra està de moda

El jovent d’Izquierda Unida espanyol organitza una xerrada per criticar la fuga de ‘youtubers’ al Principat i aprofita per titllar el país “d’estanc amb bandera”

Atacar Andorra està de modaIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La marxa del youtuber espanyol Rubén Doblas Gundersen, popularment conegut com ElRubius, a Andorra encara cou al país del sud. A les crítiques furibundes de la dreta espanyola sobre la revenda de vacunes al Principat li ha sortit un competidor per l’altre extrem de l’espectre polític: concretament les joventuts d’Izquierda Unida, formació representada en l’executiu de coalició a través del seu coordinador general, Alberto Garzón, que és ministre de Consum. El compte oficial de les joventuts d’aquest partit va difondre ahir la convocatòria d’una xerrada pel proper dijous que porta com a títol Fuga neoliberal. Secesionismo para (youtubers) ricos.

Per acompanyar el provocatiu títol, un despectiu comentari ridiculitzant Andorra: “Parlarem de gentussa que amb tal de no pagar impostos es muda a un estanc amb bandera”. Com a actors de repartiment d’aquest vodevil hi figuren Sol Sánchez, diputada a l’assemblea de Madrid; un youtuber anomenat Putomikel; Eduardo Garzón, professor d’Economia de la Universitat Autònoma de Madrid, i @MarianneRants, un usuari de Twitter que és militant d’Izquierda Unida. La publicació, que ha comptat amb l’inestimable aprovació del partit, que ha retuitejat la convocatòria, ha generat molt de suport entre les masses afins al partit.

El rebuig

El ressò d’aquesta publicació va arribar al país en forma de rebuig. La Joventut Socialdemòcrata va demanar respecte, mentre que el seu coordinador general, Joao de Melo, els va convidar a venir al país perquè vegin que Andorra no és com ells la descriuen. “Andorra fa molt de temps que no és un estanc amb bandera. Canviaria moltes coses del meu país, però això no impedeix que n’estigui orgullós”, va etzibar. En darrer lloc, Iago Andreu, gerent de la CEA, va respondre que Andorra “porta segles d’avantatge en democràcia, llibertat, parlamentarisme i pacifisme” i va afirmar que l’ideal de llibertat d’Izquierda Unida “ha de ser Corea del Nord” i el de governança, Nicolae Ceausescu.

tracking