x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

La investigació pel crim de Vila va 'oblidar' l'ordinador de la víctima

És l’únic element informàtic que no va ser requisat i es desconeix si podia contenir informació important sobre l’assassinat
Els investigadors al xalet on vivia l'empresari francès a Encamp.

La investigació pel crim de Vila va 'oblidar' l'ordinador de la víctima

Els investigadors al xalet on vivia l'empresari francès a Encamp.

Fernando Galindo
Actualitzada 23/01/2021 a les 07:00
El crim que va tenir lloc a la urbanització Vila del Sol d’Encamp es va resoldre ràpidament quan el presumpte autor es va entregar voluntàriament a la policia. El mòbil no està gaire clar –almenys fins al moment en espera del judici– i tot apunta que el jove –Waki T.– que es va declarar culpable patia trastorns mentals fruit de les addiccions, i que es va obsessionar amb la persona de l’empresari francès Michel Douet, per a qui havia treballat.

Els investigadors que se’n va fer càrrec, del grup de delictes contra les persones, van obrir diverses hipòtesis i, com acostuma a ser habitual en aquests tipus de delictes, van requisar aparells informàtics i telèfons mòbils per revisar el contingut i intentar trobar algun element que ajudés a indagar sobre els motius de l’assassinat i la relació entre el mort i el seu botxí.

Dins de policia no s’amaga l’estranyesa i sorpresa perquè a les mans del grup de delictes tecnològics –sota les mateixes ordres– mai va arribar l’ordinador portàtil de l’home mort a cops. No se sap el motiu exacte perquè aquest aparell, que hauria pogut ser decisiu, mai va estar en poder de la policia. És una de les incògnites que plana i probablement tot es deu a un oblit.

Els fets van succeir el setembre passat. Els investigadors no van sortir de la seva estupefacció davant del crim a la pleta de Vila. Aparentment no hi ha mòbil, o almenys no va ser possible obtenir un motiu per explicar el cruel assassinat de Douet, un home molt reservat, però, segons el seu cercle més íntim, “molt bona persona”. El motiu econòmic es va descartar, com també algun conflicte de caire laboral, ja que Waki –l’assassí confés– havia estat empleat a l’empresa d’informàtica del resident francès.

És precisament aquest àmbit que serveix de nexe per entendre la relació que es va forjar entre la víctima i el policia que s’ha vist implicat en l’operació Forex, un presumpte frau de venda de cursets virtuals per operar en el mercat de divises i que de moment manté processat i en llibertat el cervell de la trama, un jove trader espanyol que resideix a Andorra. El policia, del qual s’ha insinuat que el van veure rondar per l’escena del crim i que va ser dels primers a arribar, era íntim amic de Douet. Els unia l’interès per la informàtica i van entaular una forta amistat, ja que a més el pare de l’home francès havia estat comissari de la policia a França. Ambdós es coneixien des del 2017 i la matinada del 21 de setembre –a les 3.45 hores– una trucada d’un amic conjunt va avisar el policia que la casa de Douet estava en flames i que l’esposa i la filla estaven en estat de xoc i no sabien on es trobava l’empresari.

L’agent, commocionat segons expliquen fonts properes al cas, es va dirigir a les dependències de la policia, on es va uniformar i equipar i es va dirigir cap al xalet, on es va posar a disposició de la patrulla que hi havia a l’escenari del crim.

Presumpte autor
El policia va pensar de seguida en Waki. Ell mateix havia cursat dues denúncies de Douet perquè havia estat amenaçat de mort pel jove –que tenia 31 anys– i evidentment havia expressat que patia per la seva vida. Waki tan aviat el trucava de forma insistent com es feia veure pels voltants del domicili de Douet –que tenia 56 anys–.


Després de l’arribada del policia, de seguida ho va fer el comandament de guàrdia. L’agent, que no va entrar a l’escenari del crim, va pensar que tenia informació que podia ser d’utilitat, ja que a banda de l’amistat havia fet la declaració i les dues denúncies. Sabia del conflicte existent i va pensar que la informació que podia aportar era d’interès.


No va rebre resposta. Ja amb Waki detingut i havent-se declarat autor del crim, l’agent va tornar a insistir en la possibilitat de redactar un petit informe que pogués servir d’ajuda als seus companys que estaven treballant en la investigació per lligar tots els elements de l’assassinat.

L’inspector responsable, de nou, no va respondre a l’oferiment. Igual que l’ordinador del veí francès de la pleta encampadana, la proposta va ser ignorada. Un i altre han quedat al marge. Potser pistes que s’han perdut? És tard per esbrinar alguna dada.

 
TRUCADES AMB TO AMENAÇADOR
En una de les moltes trucades que va rebre Douet, ja en plena pandèmia, Waki li va preguntar si encara estava viu. El trucava de forma constant, no sempre des del mateix número, i més d’un cop se l’havia vist per l’exterior de la casa on vivia l’empresari amb la seva família.

Públicament no es coneix cap conflicte entre ambdós. El jove havia treballat a l’empresa d’informàtica de l’home francès i aparentment s’havia obsessionat amb ell, fins al punt que li havia agafat rancúnia. Però ningú podia imaginar que arribés tan lluny. El resident d’origen francès va ser agredit a cops amb un objecte contundent. El presumpte assassí va provocar un foc al domicili i va fugir amb el cotxe de la víctima.
Veure’n més
40
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts