Pandèmia Mundial

El Govern ajuda 198 treballadors de la neu

L’executiu assegura que tots els beneficiaris tenen dret a la cobertura sanitària i només ha rebutjat el 5% del total

El Govern ajuda 198 treballadors de la neuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha concedit un total de 198 ajudes per als treballadors de la neu que tenen la seva residència fixa al país, a causa de les alteracions que està tenint la temporada de neu. Concretament, l’import total dels ajuts que es va aprovar durant el mes de desembre ascendeix fins als 139.258,49 euros, mentre que la quantitat de diners que s’hi han destinat fins a la data, durant el mes de gener, és de 146.649,08 euros. De manera global, durant els dos mesos que aquestes ajudes fa que estan en funcionament, l’executiu hi ha destinat fins a 285.907,57 euros.

En relació amb la quantitat que se n’han aprovat, 198, aquestes representen un 64% del total de les sol·licituds presentades. Ara per ara en queden 98, que signifiquen un 31%, que s’estan tramitant, pendent de la validació final per decidir si es concedeixen o no. Pel que fa a les que ja s’han denegat, aquestes només suposen un 5% del total, que en valors absoluts signifiquen 16 de les peticions presentades.

Sobre els diferents motius de la denegació, des del ministeri d’Afers Socials van agrupar-los en quatre grups. Així doncs, tres ajudes van ser rebutjades perquè la persona sol·licitant era treballadora per compte propi, nou es van denegar perquè l’interessat es trobava ja donat d’alta i treballant per a una altra empresa, dues persones perquè no eren residents al país i les dues restants van ser rebutjades perquè la persona ja estava percebent una altra ajuda per desocupació involuntària.

Un altre dels principals punts de controvèrsia, i que va ser denunciat per part dels monitors d’esquí residents al país de Vallnord-Pal Arinsal, era el fet que a causa de no poder treballar s’havien quedat sense la cobertura sanitària de la CASS. No obstant això, des d’Afers Socials van manifestar que aquesta ajuda especial per als treballadors de neu que no han pogut iniciar la temporada de manera habitual, però que tenen la residència fixa al país, si se’ls concedia, sí que tenien dret a la cobertura sanitària de la CASS, ja que era una ajuda contributiva.

Finalment, des del ministeri van recordar que aquesta ajuda, tot i la posterior publicació del decret, era amb efecte retroactiu i aquest podia arribar fins a l’1 de desembre. No obstant això, cal tenir en compte que si la data del contracte de treball que no es va poder formalitzar era posterior al primer dia del darrer mes de l’any, seria a partir d’aquella data.

tracking