x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Dolors Carmona

“El comú no pensa en actuacions que siguin per a tota la ciutadania”

La consellera de la minoria denuncia la manca d’informació amb què han de treballar i afirma que caldria donar un gir social a la política de la parròquia a causa de la pandèmia
La consellera Dolors Carmona a la seu del Partit Socialdemòcrata.

“El comú no pensa en actuacions que siguin per a tota la ciutadania”

La consellera Dolors Carmona a la seu del Partit Socialdemòcrata.

Actualitzada 24/01/2021 a les 07:58
Just ara, que fa poc més d’un any que el mandat dels comuns va arrencar, i un mes i mig abans que es compleixi l’aniversari de l’inici de la pandèmia, la cap de la minoria del comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona, explica com han viscut des de les files del PS aquests temps tan intensos.

En quina situació està la relació amb la majoria?
La relació és la que ja hem comunicat en diverses ocasions. Nosaltres volem aportar, així ho hem fet arribar, per exemple, en el darrer consell de comú, en què es va veure que ho havíem treballat. I no ens van fer partícips d’aquells projectes, només ens van fer alguna pinzellada i ens hem trobat que hi falten coses i ho hauríem volgut parlar.


La majoria insisteix que sí, que els fan arribar la informació.

No és només passar informació de manera succinta i esbiaixada, sinó que el que volem és poder compartir i sumar perquè tots volem el millor per a la parròquia i no tenen la consideració que creiem que cal tenir als representants de la minoria vist el gruix de població que ens va votar, i ja sabem com funciona la Llei electoral. I és important per això poder treballar aspectes.

Durant el Nadal hi ha hagut controvèrsia amb el Poblet. Què ens en pot dir?
Hem de pensar que aquesta inversió es fa per afavorir i promocionar el turisme i a la vegada perquè els ciutadans en puguin gaudir. Ja ho vam manifestar l’any passat i aquest; un cop fet el sumatori del que és el Nadal, el recompte anava més enllà del que estava previst inicialment, prop de mig milió.


El comú defensa que només són 350.000 euros.

El Nadal és molt més que no pas el Poblet. Veient que s’han fet una sèrie d’activitats, i que malauradament no hi ha hagut el turisme que esperàvem, hem fet una inversió que no ha donat resposta a les expectatives. No dic que sigui mala inversió, però sí que calia mesurar-la i ser més cautelosos i no llançar focs d’artifici quan potser hauríem d’haver planificat la situació.

Què en pensa del telefèric al pic de Carroi?
Quan les coses es fan parcel·lades no tens tota la informació per prendre una posició. Del tema dels Pouets, si es va cap aquí, ho sabem per la premsa perquè des del comú no ens han comunica res. Dels informes d’impacte d’aquest projecte encara no en sabem res, a final de gener ens van avançar que hi haurà informació relacionada amb el projecte. Però la realitat és que no podem posicionar-nos sense tenir tota la documentació.


La cònsol insisteix que no tindrà cap cost econòmic. Ho veuen com ella?
Ens diuen que no té cap impacte econòmic, però sembla que aquesta nova ubicació, si més no, caldria condicionar-la. Si tirem més enrere, amb l’estudi ja hi ha un impacte d’uns 13.000 euros. Ens falta informació.

Les obres als Serradells arrenquen en breu. Hi han pogut participar?
Estem al corrent per la premsa; no tenim cap informació directa per part del comú. Portem dos anys d’aturada als Serradells i, és clar, ens n’assabentem de manera puntual o per la premsa i aquest no és el procediment. La cònsol va comunicar que la voluntat era trobar-nos aviat, però encara no tenim data.

Què en pensa de la pacificació del carrer Callaueta?
De ben segur que el que es faci a Riberaygua i travesseres serà per millorar, perquè aquesta zona ha estat desatesa. A Callaueta s’han fet petites coses però cal veure-ho de manera global. L’acció pot ser bona, però el que realment cal és un pla integral.

Llavors, creu que és insuficient el que s’hi farà?
Trobem a faltar que s’intervingui més en la part social perquè no s’està projectant a curt termini les necessitats que hi pot haver, perquè hi haurà impactes directes, i com a administració pública creiem que el comú hauria de reinventar-se i donar resposta, i és que ens trobem en una situació molt complexa i si tornem a analitzar les dades que han sortit darrerament, no podem delegar-ho tot al Govern. Ara és el moment d’escoltar, més que mai, les persones.

Parla de curt termini, creu que manca planificació?
Tenim la percepció que es fan les coses per donar resposta a un sector sense tenir en compte la realitat de la resta de la parròquia. No s’estan pensant actuacions que siguin per a tota la ciutadania. I nosaltres ho continuem defensant per a totes les persones que ens van votar, que volien una par­ròquia per a tot­hom.
Etiquetes
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts