detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre acaben de digerir la fugida de youtubers a Andorra que busquen un refugi per no pagar els impostos al seu país, una part de les cares més visibles de la premsa mediàtica de la dreta espanyola s’han pronunciat de manera enfurismada per les vacunes de Pzifer que han vingut a Andorra gràcies a l’acord entre els dos ministeris de sanitat i patrocinat per la Unió Europea. Personatges com a Ana Rosa Quintana (Telecinco) o el director d’OKdiario, Eduardo Inda, no han desaprofitat l’ocasió per propagar la seva pròpia teoria, en aquest cas no negacionista, però si bastant particular.

Ambdós, que parteixen des del mateix punt d’ignorància de considerar que Andorra encara és un paradís fiscal –potser els aniria bé llegir premsa seriosa– consideren que amb els impostos dels espanyols es pagarà una part de la vacunació. I per acabar d’embolicar la troca, gràcies a aquesta solidaritat interessada, indiquen que Salvador Illa es guanyarà els vots dels catalans agraïts que viuen a Andorra.

El cert, malauradament –sembla que les vides humans no es tenen compte–, és que declaracions d’aquesta magnitud han fet bullir Twitter d’espanyols indignats perquè a “Madrid mor gent” mentre les vacunes “marxen a Andorra”. La paraula genera odi, però no hi ha vacunes que curin aquesta ràbia.

Illa i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ho van deixar clar. No es tracta d’almoina al germà petit. El vaccí es paga al mateix preu i és el Consell d’Europa i la Unió Europea qui van marcar les directrius. I Andorra no és el país més ric d’Europa. Una nova relliscada periodística dels que es mouen per tòpics del segle passat.

“A Madrid no som maldestres. A Madrid no hi ha més vacunes, i el ministre n’ha revenut 30.000 per comprar vots a Andorra. Govern criminal.” Tuits com aquests inundaven ahir aquesta xarxa social. N’hi havia de tota mena, alguns d’irreproduïbles.

Des d’Andorra, el youtuber Walls­treetwolverine publica a Instagram un vídeo d’un policia del departament de recursos humans que s’encarrega de comunicar expedients disciplinaris –amb l’afegit que la seva filla és la parella del youtuber–, en forma de resposta a Quintana, recordant que Andorra no és paradís fiscal ni un país ric, i que la meitat de la població no és nacional. El que sap qualsevol treballador que s’aixeca cada matí a primera hora per anar a treballar. Quintana i Inda es van oblidar de citar Veneçuela.

tracking