x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Vacunades 336 persones en dos dies

Martínez Benazet afirma que de l'11% de sanitaris que rebutjaven el vaccí molts canviaran d'idea
Professionals del SAAS vacunant-se avui divendres

Professionals del SAAS vacunant-se avui divendres

Professionals del SAAS vacunant-se avui divendres

Twitter SAAS
Actualitzada 22/01/2021 a les 17:38
La vacuna de Pfizer contra la Covid 19 s'ha posat a 336 persones en els dos primers dies de l'operativa. Als dos centenars de vacunats dimecres es van afegir ahir 136 més entre els que hi havia 105 metges, infermeres, auxiliars i personal de transport sanitari, bombers inclosos, que es van posar el vaccí a l'hospital, i també es va vacunar residents i professionals de la residència Albó, segons ha informat el ministre de Salut en una compareixença aquest migdia.

Joan Martínez Benazet ha destacat que el procés de vacunació es fa amb 3 punts a l'hospital i equips que es desplacen a alguns centres i que avui es continua administrant dosis a Salita i als professionals de la clínica Sant Vicenç d'Enclar no afectats pel brot i a l'hospital i es continuarà durant el cap de setmana. El ministre ha assegurat que "portem molt bon ritme i acabarem la primera fase molt aviat, no vull donar una data perquè l'important és que es faci bé´".

Martínez Benazet ha explicat que el nivell d'adhesió a la vacunació va augmentant i que de l'11% de sanitaris que van dir que no se la posarien ho estan estudiant "i molts es convenceran i es vacunaran". I ha precisat que aquest rebuig es va produir abans que es fessin les xerrades per detallar els beneficis que comporta immunitzar-se contra el SARS-CoV-2. 

Les xeringues adequades
Andorra està obtenint 6 dosis de vacuna per cada vial del fàrmac de Pfizer i això permetrà arribar a 1.200 persones amb el que inicialment es pensava que serien 1.000 dosis. L'optimització del vaccí està sent possible perquè el SAAS s'havia proveït d'unes "xeringues que no permeten que hi hagi espai mort" i obtenir la sisena dosi, ha assenyalat el ministre, precisant que el servei de compres del SAAS havia buscat des del principi la xeringa més adequada per administrar la fòrmula creada per Pfizer.


El titular de Salut ha indicat que disposar de 1.200 dosis servirà per "completar millor la primera fase" de la vacunació que inclou els centres sociosanitaris, personal sanitari i del servei d'atenció domiciliari. I hi ha afegit que "si sobra alguna vacuna" es passarà a les persones més vulnerables de la segona fase. Andorra ha rebut ja dues entregues de vacunes de Pfizer que donen cobertura per immunitzar a 1.200 persones amb les dues dosis que s'hi han d'administrar amb una diferència de 20 dies entre la primera i la segona injecció.
Etiquetes
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts