pandèmia mundial

Tots els residents de Sant Vicenç menys un han estat contagiats

L'únic que no ha donat positiu és una persona que ja va passar la malaltia al març i Salut considera que "un gran contagiador" és l'origen del brot

Dues morts per Covid a Sant Vicenç d'Enclar eleven les defuncions a 91Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Finalment tots els residents de Sant Vicenç d'Enclar han estat contagiats de Covid-19, tret d'un, segons ha explicat aquest migdia el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Aquesta única persona que no ha donat positiu ja havia passat la malaltia durant la primera onada, al març, i per tant encara li restava immunitat. Per tant, cap dels residents de Sant Vicenç seran vacunats, per ara, mentre que justament avui ha començat l'administració de la primera dosi a la clínica geriàtrica, però només entre els professionals que no han estat contagiats.

Després de descartar una soca del virus en els estudis realitzats, Salut treballa ara amb la hipòtesi que l'origen del brot és un "gran contagiador", és a dir una persona que va transmetre la malaltia a moltes i des d'allà es va anar expandint. "Creiem que el problema ha vingut per aquí", ha explicat Benazet, que ha afegit que "és un fenomen al qual estem tots exposats". A més, ha recordat que cada centre sociosanitari està cribrat setmanalment, pel que fa als professionals, i cada dues setmanes als residents i va serentre una setmana i l'altra que va aparèixer el gran contagiador.

tracking