pandèmia mundial

Monitors d'EMAP que no han estat contractats reclamen ajuts al comú

Temporers atrapats sense feinaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·lectiu dels monitors de Vallnord-Pal Arinsal es van reunir ahir amb la cònsol major de la Massana i presidenta d’EMAP, la societat gestora de les pistes d’esquí massanenques, Olga Molné, per tal de demanar-li “solucions” per la situació que estan passant.

El Bruno, un dels portaveus del grup i dels quatre instructors que van participar activament en la reunió, va manifestar que “necessitem solucions. Molts de nosaltres som residents de tot l’any al país. Es va dir que es prioritzaria la nostra contractació i a l’hora de la veritat no ha estat així”. Un altre dels punts que més va molestar el col·lectiu van ser els canvis de criteri en l’esquí escolar. “Ja sabem que la situació és molt complicada, però esperàvem poder treballar amb l’esquí escolar, que sempre havien fet monitors del país i es prioritzava que fos en català. Aquest any, malauradament, no ha estat així”. La quarantena de monitors que es van concentrar ahir van deixar molt clar que en cap moment tenien “res contra els companys que han vingut de fora. Ells no són culpables de la situació”.

Un altre dels problemes que van denunciar és el fet que s’han quedat sense CASS, és a dir, sense cobertura sanitària. En Jordi, un altre dels monitors, va explicar que “molts de nosaltres fa molts anys que som al país, i tenim fills i estem arrelats aquí. I ara ens trobem que no tenim CASS ni nosaltres ni els nostres fills. La realitat que ens deixen és molt complicada”. Des del comú de la Massana, la cònsol major va recollir les inquietuds del col·lectiu.

Un cas concret

Un dels monitors que s’han trobat en aquesta situació és el Toni Hernández. Després de ser contractat i que l’empresa l’instés a acollir-se a les ajudes del Govern el desembre passat, aquesta setmana l’executiu li va notificar que no es podia beneficar de l’ajuda. L’argument que li van donar, després d’un mes, era que feia unes quantes hores en un gimnàs, d’on cobrava 190 euros, i per aquest motiu no hi tenia dret. Per sort ha pogut trobar feina fent classes en un esquí club.

Temporers atrapats sense feina

tracking