Salut notifica la defunció d'un altre padrí de Sant Vicenç i 71 positius nous

El total de víctimes s’eleva fins a 93, de les quals set corresponen al brot del geriàtric

Salut notifica la defunció d'un altre padrí de Sant Vicenç i 71 positius nousFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Covid-19 va deixar ahir una nova víctima mortal per la defunció d’un padrí de Sant Vicenç d’Enclar que estava ingressat a la unitat de cures intensives (UCI). A hores d’ara ja són 93 les persones que han perdut la vida arran de la pandèmia al país, de les quals set corresponen al brot de la clínica geriàtrica de Santa Coloma. Així ho va notificar ahir el ministeri de Salut a través d’un comunicat en el qual es detallava que des de la darrera actualització de la situació epidemiològica s’han detectat 71 nous casos positius. Una dada que eleva el total de persones que han contret la malaltia des de l’inici de la crisi sanitària fins a 9.379, mentre que les recuperacions se situen en 8.474.

Pel que fa als casos actius, han baixat lleugerament a 812 (cinc menys que dimecres), també ha disminuït la pressió al sistema sanitari, ja que el nombre de pacients ingressats a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell amb una infecció activa de coronavirus ha baixat de 40 a 33 en les darreres 24 hores. Així doncs, hi ha un total de 23 malalts a planta d’hospitalització mentre que a l’UCI hi ha 10 persones, totes sota ventilació mecànica.

D’altra banda, l’àrea Covid habilitada a El Cedre es manté amb 17 usuaris, dels quals cinc són procedents de Salita, set de Sant Vicenç Enclar, un de la residència l’Albó i quatre pacients geriàtrics procedents del seu domicili i que han estat derivats des del servei d’urgències.

D’altra banda, les aules sota vigilància activa continuen a l’alça. Actualment n’hi ha un total de 48, de les quals vuit estan aïllades totalment i 40 de manera parcial. D’altra banda, hi ha 38 classes en vigilància passiva. Durant la jornada de dimecres, un total de 200 persones van rebre el vaccí. I ahir la vacunació va seguir amb l’administració de dosis als primers bombers.

tracking