pandèmia mundial

Pfizer enviarà menys dosis pel mateix preu

La farmacèutica canvia el criteri i assegura que es poden extreure sis dosis d'una mateixa ampolla

L'arribada de les vacunes depèn del BOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pfizer enviarà, a partir de dilluns, menys dosis als països de la Unió Europea. El motiu d'aquest canvi és que la farmacèutica considera ara que de cada vial se'n poden extreure sis dosis i no cinc, com havia dit anteriorment, un fet que també els permetrà reduir els subministraments dels vaccins i els endarreriments que està patint en l'entrega de les vacunes. En aquest sentit, Espanya passarà de rebre 72.000 ampolles setmanals a 60.000.

Tot i que el preu d'adquiscióserà el mateix, la farmacèutica guanyarà així més diners, ja que segons el contracte signat amb Europa l'import s'estableix pel nombre de dosis i no de vials. Per tant,essubministraran menys ampolles i s'haurà d'aprofitar més. Així mateix, un altre dels problemes és que aquesta sisena dosi s'ha d'administrar amb unes xeringues especials per poder obtenir tot el líquid que hi queda.

Les reaccions als països que reben les vacunesestàsentmolt diverses, ja que Itàlia ha assegurat que durà als jutjats a la farmacèutica mentre que Espanya i Alemanya no s'han posicionat i la Comissió Europea s'ha limitat a dir que estan seguint el cas i que el més important és que els lliuraments es facin dins els terminis previstos.

tracking