Ordenament Territorial

La llei de mesures urgents d'arrendament permet rehabilitar 183 habitatges

Ordenament Territorial dona els detalls de les unitats immobiliàries que s'han reformat en resposta a una pregunta de Carles Sánchez

El conseller general del PS, Carles Sánchez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d'Ordenament Territorial ha fet públics els detalls dels 183 habitatges destinats a l'arrendament que s'han rehabilitat en el marc de la llei de mesures urgents de lloguer en resposta a una pregunta del conseller del PS Carles Sánchez que publica avui el Butlletí del Consell. El socialdemòcrata demanava al Govern per la superfície mitjana dels espais reformats i la zonificació on es troben i el ministeri exposa les característiques de cada edifici entre els quals hi ha diversos hotels i aparthotels que han canviat d'ús per convertir-se en pisos de lloguer, una planta de gimnàs reconvertida en habitatges reduïts o reformes d'edificis plurifamiliars.

La majoria de les reformes s'han fet a Andorra la Vella, amb 71 habitatges, seguit dels 32 de Sant Julià i els 28 d'Ordino i les parròquies amb menys pisos de lloguer rehabilitats en el marc de les ajudes han estat Escaldes amb 8 i Canillo amb 12, segons figura als documents facilitats per Ordenament Territorial. La superfície dels espais reformats va des dels 85 metres quadrats d'un cap de casa sense ús fins als 1.389,16 metres quadrats d'un hotel transformat en habitages de lloguer residencial. Sánchez també demanava detalls de la data de construcció de les finques rehabilitades i al llistat de Govern figura com és antiga un edifici d'aparthotel construït el 1951 a Canillo que s'ha convertit en espais de pisos de lloguer i el més modern és un immoble d'apartaments turístics del 1999 d'Ordino que passa a tenir ús residencial.

El conseller del PS sol·licitava a més informació sobre el preu de lloguer aproximat per metre quadrat d’aquests habitatges rehabilitats i el Govern li respon que no disposa d'aquesta informació perquè "el preu del lloguer forma part dels pactes continguts en els contractes d’arrendament signats entre particulars".

tracking