parròquies

El concurs d'idees del projecte Caldes rep un total de 26 propostes

Gili destaca que s’han superat les expectatives i espera començar les obres durant aquest any

El concurs d'idees del projecte Caldes rep un total de 26 propostesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El concurs d’idees del projecte Caldes va superar les expectatives que tenia el comú i va rebre un total de 26 propostes entre les diferents temàtiques que tenia. Així ho va escenificar la corporació ahir, a la sala d’actes de la planta -1 de la casa comuna, on es va realitzar l’obertura del primer dels sobres que havien de presentar els licitadorss.

A partir d’aquí, el jurat tindrà dos mesos per endavant per tal de realitzar les deliberacions oportunes i acabar decidint els nou projectes que seran premiats, en les tres categories que ja preveu el plec de bases. La cònsol major de la parròquia escaldenca, Rosa Gili, va manifestar que “estem molt contents d’haver tingut tantes propostes. Realment no ens ho esperàvem perquè érem conscients que era molta feina”. Gili va afegir que “ara tenim una important feina per davant”. Cal recordar que el projecte Caldes vol incidir, principalment, en la part alta de la parròquia. No obstant això, la cònsol va recordar que “és una part que ha estat oblidada els darrers anys, però hem de pensar que la proposta va més enllà. I tenint el fil conductor de l’aigua termal també pot passar per altres zones”.

Pel que fa al pressupost per a aquest any, el comú hi destinarà una partida pressupostària d’1,5 milions d’euros i la voluntat és que almenys una part del projecte es pugui iniciar durant aquest any. No obstant això, Gili va deixar clar que “no necessàriament el projecte que guanyi el concurs d’idees serà el que al final s’acabarà executant”.

D’aquesta manera, la cònsol va separar les dues situacions i va comentar que “hem de pensar que hi pot haver una proposta que sigui molt atractiva i molt bonica però que no es pugui realitzar”. A més a més, va puntualitzar que “al comú no tenim diners il·limitats per tirar endavant el projecte i ningú entendria que en la situació que hi ha s’hi destinessin unes quantitats que poguessin ser considerades forassenyades”.

Des del comú tampoc es va tancar la participació popular en l’elecció final del projecte a executar, però la cònsol va dir que “no està decidit encara, però ens agrada molt que hi hagi participació dels escaldencs”. El que sí que van fer saber és que es realitzarà una exposició amb totes les propostes que s’han presentat perquè els veïns puguin visualitzar les aportacions d’artistes i arquitectes a la parròquia.

tracking