pandèmia mundial

Més de 200 residents i sanitaris vacunats

Una dona de 82 anys del centre sociosanitari de Santa Coloma i la doctora Eva Heras han estat les primeres en rebre la vacuna

La primera professional vacunada ha estat la doctora Eva Heras

Els sanitaris d'El Cedre i de l'hospital estaran vacunats en un màxim de 10 diesSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacunació contra la Covid que ha començat aquest matí amb la doctora Eva Heras i una resident de 82 anys d'El Cedre i ha continuat a Clara Rabassa i a l'hospital ha permès administrar la primera dosi de Pfizer a més de 200 persones, segons ha explicat el titular de Salut en la compareixença posterior al consell de ministres. Joan Martínez Benazet ha manifestat que el procés s'ha desenvolupat a un ritme excel·lent i amb tota normalitat tot i que s'ha hagut d'aplicar una tècnica nova de preparació del fàrmac.

El ministre ha comentat que podria ser que la vacunació als residents i professionals es completi abans dels deu dies inicialment previstos però que es fa amb separació d'uns dies entre sanitaris perquè si hi ha una reacció adversa com febre que faci que no puguin treballar durant 24 hores no falti personal. I ha afegit que la segona remesa de 1.000 dosis arribarà en les properes hores al país i fins que no estigui aquí i es confirmi que no hi hagut problemes en el procés no se superaran els 500 vacunats per garantir que hi ha unitats suficients per administrar la segona dosi als primers vacunats. El ministre ha recalcat que l'adhesió a la vacunació a El Cedre és del 99% i ha reiterat que és molt important vacunar-se "per protegir-nos, per protegir a persones vulnerables de l'entorn i perquè si no ens vacunem tots i hi ha immunitat de grup l'any que vé estarem igual".

Demà a l'Albó

La vacuna s'ha administrat a residents i treballadors dels dos centres sociosanitaris i a partir del migdia s'ha posat a 56 professionals de l'hospital que es troben exposats amb els malalts per coronavirus. Els següents residents en rebre-la vacuna demà seran els de la residència Albó mentre que a Sant Vicenç d'Enclar i Salita s'efecturarà en una "segona fase" arran dels brots que hi ha actius. La primera resident vacunada ha estat una dona de 82 anys d'El Cedre de la qual no s'ha desvetllat el nom i la primera professional ha estat la doctora Eva Heras, cap del Servei d’Envelliment i Salut.

El director general del SAAS, Josep Maria Piqué, ha detallat que tots els professionals sanitaris dels centres sociosanitaris i de l'hospital Nostra Senyora Meritxell estaran vacunats d'aquí 8 o 10 dies ique es preveu que en un període de 4 o 5 dies estiguin vacunats tots els professionals de l'hospital que estan en contacte amb el virus. "Ho estem vivint amb alegria tots, ja que és el començament d'una fita que ens ha d'ajudar a accelerar el final de la pandèmia, que encara està lluny".

Piqué ha afirmat que les 1.000 dosis de Pfizer que es van rebre ahir i que es troben emmagatzemades a l'hospital permetran vacunar els sanitaris delSAAS, ja que són un total de 1.100 professionals, peròmolts d'ells han passat la malaltia. Així mateix, s'ha creat un registre on els sanitaris poden inscriure's per sol·licitar-la i actualment ja hi ha 500 professionals que ho han demanat. "No podem afinar encara si la resta són professionals que no es poden vacunar o no volen fer-ho, però es un percentatge molt satisfactori".

L'estimació feta pel SAAS és que entre el 20% i 25% de la població ja ha passat la malaltia i l'objectiu és que un 60% i 70% de la població estigui immunitzada pelsvolts de l'estiu per tal de tallar la cadena de contagis. Piqué ha detallat que la logística de la vacunació als ciutadans pertany al ministeri de Salut, que està acabant d'afinar els protocols d'actuació per a dur a terme l'operativa.

El SAAS ha fet públiques a les xarxes socials les fotos dels primers professionals sanitaris que s'han vacunat al centre.

Tots els sanitaris d'El Cedre i l'hospital estan vacunats en un màxim de 10 dies

tracking