Pandèmia mundial

Els positius nous augmenten a 114 i l'hospital suma 40 ingressats

El ministre de Salut remarca que la taxa de reproducció es manté estable i els contagis s'aplanen

Hospital Nostra Senyora de MerixellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de contagis notificats avui creix fins a 114 persones en un augment que el ministre de Saluta ha explicat que respon a retards que hi ha hagut en comunicar els resultats de les TMA. El total de casos se situa en 9.308 i els malalts actius ascendeixen a 817, 64 més que ahir.

Joan Martínez Benazet ha exposat que l'augment de contagis era previsible després de les reunions de Nadal però que els casos "s'estan aplanant" perquè la taxa de reproducció és d'1,05 i dilluns era d'1,0,2, el que revela que s'estabilitza o creix molt discretament. El ministre ha assenyalat que l'increment de la pressió sanitària continuarà a l'alça per la inèrcia de les infeccions que s'han produït fa unes setmanes. I ha precisat que les hospitalitzacions arriben habitualment després d'una setmana del positiu i en la setmana dos o tres es produeixen els ingressos a l'UCI, pel que és previsible que creixin respecte els 11 que hi ha ara amb 9 pacients intubats amb ventilació mècanica.

L'ocupació hospitalària ha crescut avui fins a 40 ingressats per la Covid, amb quatre hospitalitzacions noves a planta, que suma 29 afectats pel virus. Martínez Benazet ha recalcat que encara "hi ha molt muscle" de capacitat sanitària de llits a planta i a l'UCI per atendre pacients amb coronavirus i per això no cal ampliar les restriccions ni tancar més activitats. I ha incidit que els brots dels centres sociosanitaris ja estan disminuint i els de l'hospital no han augmentat "perquè hi ha hagut poca transmissió del virus" i això permetrà que a finals de setmana es pugui recuperar la normalitat en una de les plantes tancades a l'hospital i a principis de setmana en les altres dues afectades pels brots.

El titular de Salut ha remarcat que és necessari continuar "sent més rigorosos que mai" en el compliment de les normes i l'ús de mesures de protecció perquè "estem en una situació de risc" i una conducta imprudent pot comportar l'ingre´s d'una persona a l'UCI. I ha tornat a fer una crida perquè es facin servir les eines de seguretat dels tests d'antígens abans de qualsevol interacció social fora del nucli de convivència i les TMA si es sospita d'un possible contagi.

L'àrea geriàtrica de coronavirus d'El Cedre també continua amb els mateixos pacients d'ahir, 17 en total. La majoria de malalts amb la infecció són els 10 provenents del brot de la clínica Sant Vicenç d'Enclar, 5 pertanyen a Salita, 1 a la residència Albó i l'altre va ser derivat des d'Urgències on havia arribat des del seu domicili.

tracking