x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Instal·lacions

Les obres de la xarxa de calor arriben a la rotonda de la Comella

Els treballs provocaran talls en la circulació a partir de demà de les 22 h a 6 h
Vista de la rotonda de la Comella.

Alteracions en el trànsit a la rotonda de la Comella

Vista de la rotonda de la Comella.

Mobilitat
Actualitzada 19/01/2021 a les 17:16
Els treballs de construcció per al desplegament de la xarxa de calor d'Andorra la Vella arribaran a partir de demà a la carretera General 1, a l'alçada de la rotonda de la Comella. Serà el tercer tram de les obres, que tal i com ha informat FEDA consisteixen a obrir obrir unes rases que travessaran la General 1 per instal·lar-hi les canonades que permetran transportar la calor en forma d’aigua calenta, i que connectarà les zones de la carretera de la Comella amb la Baixada del Molí.

Per tal de minimitzar l'impacte en el trànsit, els treballs es faran en horari nocturn de 22 h a 6 h, i es desviarà la circulació pels carrers més propers. A les 6 h del matí es restablirà la circulació a la General 1. 

Des de l'inici de les obres, el passat juny, s'ha executat el 75% del desplegament de la fase 1 de la xarxa de calor, i en cas que tot vagi segons el previst i no hi hagi cap incidència, es preveu que acabin a finals d'abril. Si es compleix, es preveu començar a donar servei als clients d'aquesta fase durant els mesos de maig i juny. 

Les obres dels trams 1 i 2, compresos entre el Poliesportiu i la rotonda de Tobira, i d'aquesta fins a la General 1, es troben força avançades i s'estan executant segons el previst. En els propers dies també s'iniciaran els treballs del carrer de la Grau, que tindran una durada de tres mesos. Una vegada finalitzi el desplegament de la fase 1, s'iniciarà la construcció de les fases 2 i 3, que abastiran les zones de Prada Motxilla i de Prat de la Creu. 

La xarxa de calor acabarà connectant CTRASA amb el nucli urbà de la capital i permetrà que es puguin connectar unes 2.000 llars. Un dels aspectes més importants del projectes és la repercussió que tindrà en la qualitat de l'aire de la capital. Es calcula que la xarxa de calor permetrà eliminar cada any emissions assimilables a les de 3.500 vehicles. 
Etiquetes
  • #4 Julia
    (19/01/21 17:43)

    A la Batllia deixaran de passar fred.

    Respondre
  • #3 lauredia
    (19/01/21 17:18)

    Aixó es la energia renovable i sostenible de la ministra Calvò i en Moles, cremant Gas Natural, emissions de CO2, i cremant escombreries emissions de toxines, furans, i dioxines que son cancerígenes, però callats tots i muts a la gabia .

    Respondre
  • #2 caloret faller!
    (19/01/21 16:35)

    ... mentres el mon s'enfonsa.....

    Respondre
  • #1 Marta
    (19/01/21 16:25)

    El nom és rotonda de la Comella, no de Borda Estevet. Estaria bé que els mitjans de comunicació fessin ús dels noms oficials.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts