x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Sis detinguts en una operació antidroga amb epicentre a Sant Julià

Les intervencions es van concentrar en tres habitatges lauredians, un bar i un local
En primer terme, l'edifici de l'avinguda Verge de Canòlich on els veïns denunciaven el moviment de joves per comprar droga.

Sis detinguts en una operació contra el tràfic de cocaïna

En primer terme, l'edifici de l'avinguda Verge de Canòlich on els veïns denunciaven el moviment de joves per comprar droga.

Fernando Galindo
L'edifici de Sant Julià situat a l'avinguda Verge de Canòlich, ahir.

Sis detinguts en una operació contra el tràfic de cocaïna

L'edifici de Sant Julià situat a l'avinguda Verge de Canòlich, ahir.

Fernando Galindo
Actualitzada 15/01/2021 a les 05:50
Una àmplia operació policial i judicial en tres indrets diferents del país es va cloure ahir amb sis persones detingudes per presumpte tràfic i consum de cocaïna. L’epicentre seria un edifici de Sant Julià de Lòria que ha estat des de fa més d’un any el centre de les queixes dels veïns, però també es van escorcollar habitatges a Santa Coloma i Terra Vella.

Feia més d’un any que els veïns alertaven les autoritats policials dels tripijocs constants a l’avinguda Verge de Canòlich. No se n’amagaven, ho feien de dia i de nit i davant dels ulls de tothom, que a banda de les denúncies a la policia fins i tot van aportar imatges enregistrades per donar més contundència a les seves queixes. Segons van explicar els mateixos veïns, des de la policia se’ls va demanar paciència, que l’objectiu no eren els adolescents o petits consumidors, sinó els traficants que es lucren amb la venda dels estupefaents.

Ahir a primera hora, per fi, el veïnat d’aquesta cèntrica zona laurediana va veure arribar diverses patrulles i la furgoneta de la secreta. L’operació, de la qual la policia no va facilitar informació perquè és secret de sumari, va començar a les vuit del matí. No tot es va concentrar en aquest edifici que semblaria l’epicentre. Alguns testimonis van explicar que un home va ser detingut i emmanillat al carrer del poliesportiu municipal –plaça de Calonge–, però també es van fer escorcolls en dos pisos més, dos bars i un local de Sant Julià de Lòria.

L’ambient entre els veïns estava molt caldejat. Divendres passat el mateix pis de Verge de Canòlich va patir un aparent intent de robatori amb el pany forçat –va ser un excompany de pis amb embriaguesa–. Els veïns van tornar a insistir a la policia que era una zona calenta que podia esclatar en qualsevol moment, però l’objectiu dels investigadors era la cúpula de la presumpta xarxa, tot i que ahir la quantitat de cocaïna decomissada no va ser gaire gran –el fet que el cas estigui judicialitzat no permet tenir informació oficial–.

L’operació policial conjunta als cinc pisos es va fer simultàniament. Pel que ha pogut saber el Diari, a la parròquia laurediana aquest edifici ja era conegut com un lloc on es movia droga i on es podia apreciar massa moviment de joves. Més clar ho tenien els inquilins de l’edifici, que estaven farts de veure com gairebé sense amagar-se els clients anaven a buscar les seves dosi de cocaïna. Se suposa que després de tant de temps la policia haurà fet una investigació minuciosa amb telèfons intervinguts i converses enregistrades, de la mateixa manera que va actuar en l’anomenat narcopís del barri antic de la capital.

Refugi de menors
En aquella ocasió, tot just fa un any, els detinguts van ser acusats dels delictes d’inducció a menors d’edat a l’abandonament de la llar familiar, subministrament il·lícit de droga i cessió i consum d’estupefaents.

Una de les arrestades va ser la llogatera del pis, on es procedia a la venda d’estupefaents i es traficava amb objectes de poc valor, a banda de servir de refugi per a menors problemàtics que havien fugit de casa i que s’allotjaven en aquest pis del barri antic d’Andor­ra la Vella. En aquella intervenció no es va trobar droga dins de l’immoble i la llogatera, després de vuit mesos de presó preventiva, està en llibertat.
  • #7 Me lo quitan de las manos.
    (15/01/21 18:08)

    Vinga va, 15 dies castigats contra la paret i a continuar amb el negoci...

    Respondre
  • #6 Josep
    (15/01/21 11:48)

    David va dir..
    Jajaja. Ma dura dius! Quin fart de riure. Ja tenen historial i encara voltaven lliures. Aquests en quatre dies ja tornaran a estar al carrer i seguiran amb els trapis. Si no s'endureix la llei, no hi ha res a fer.

    Respondre
  • #5 Pau sense vot
    (15/01/21 11:31)

    Sí, pero....un año dejando que el personal se drogue, un año dejando hacer negocio al cap, un año de vida insufrible a los vecinos,...a ver de los 6 detenidos cuántos quedan en la comella. ¿Cuanta gente entró en el consumo en éste año?, ésos ya no salen. Quizás lo importante no es esperar años a ver si cogemos al capo y no ponemos las medallas, quizás es de manera continua cortar las bocas de venta de droga.

    Respondre
  • #4 Jordi
    (15/01/21 11:12)

    D'acord. Però les vacunes on són?

    Respondre
  • #3 JFK
    (15/01/21 10:44)

    Si hace un año que los vecinos venían alertando del trapicheo pues tampoco ha sido una operación rápida aunque, más vale tarde que nunca, y a lo mejor el tiempo era necesario para cerrar la investigación.
    De todas formas enhorabuena al servicio de policía por esta actuación.

    Respondre
  • #2 David
    (15/01/21 08:13)

    Mà dura!

    Respondre
  • #1 Josep
    (15/01/21 07:51)

    Aquests potser ens podrien ajudar a traficar les vacunes fins a Andorra, ja que els governants no sen surten.

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts