neu

Educació traslladarà el neguit dels monitors a Ski Andorra

La ministra Vilarrubla i l'associació del col·lectiu s'han reunit avui per tractar la demanda feta pels professionals sobre l'esquí escolar

Els monitors del país se senten desemparats per les estacionsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Educació iEnsenyament Superior, EsterVilarrubla, s'ha reunit avui a primera hora del matí amb l'Associació andorrana de monitors d'esquí (AAME) després que l'entitat denuncies ahir que els infants de l'esquí escolar no aprenen amb la tècnica andorrana i les classes no es fan íntegrament en català.Vilarrubla, segons ha manifestat l'AAMEa través de les xarxes socials, els ha traslladat el suport del ministeri a les seves demandes, però ha al·legat que la contractació dels monitors que fan l'esquí escolar nodepènd'Educació sinód'SkiAndorra, amb qui Govern té un conveni per a l'adquisició de forfets i dels professionals. Així doncs, la ministra ha afirmat que el neguit de l'associació es traslladarà aSkiAndorra i els demanarà que vetllin pel compliment de les lleis i dels reglaments establerts.

L'AAMEexplica en el comunicat que el ministeri "donaper fet" que l'empresa adjudicatària del servei compleix les lleis i les normatives i que per tant els monitors de l'esquí escolar estan degudament titulats i segueixen la tècnica i el programa pedagògic que estableix l'escola de formació de professions esportives i de muntanya. Per tant, afirmen que el ministeri "no tindrà en consideració" la demanda de l'associació perquè considera que es compleix l'aplicació de la tècnica andorrana i del català, tot i que l'AAME insisteix que aquesta no és la realitat.

L'associació va reclamar ahir al Govern que els escolars facin les classes amb la tècnica andorrana i que aquestes siguin íntegrament en català. Els monitors denuncien que les polítiques i campanyes de sensibilització de l'executiu per a l'ús del català, així com la tècnica desenvolupada i treballada per l'escola de formació de professions esportives i de muntanya, no es compleixen durant la pràctica de l'esquí escolar i que els infants aprenen amb diferents metodologies i tècniques depenent de l'origen del monitor. Per aquest motiu demanen que es faci amb monitors locals.

tracking