Esquí

Monitors reclamen que l'esquí escolar es faci amb la tècnica del país i en català

L'associació del col·lectiu demana al Govern que actui "de forma ferma" perquè l'activitat es realitzi amb professionals locals

Els monitors del país se senten desemparats per les estacionsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació andorrana de monitors d'esquí ha reclamat al Govern, amb un comunicat difòs a través de les xarxes socials, que els escolars facin les classes amb la tècnica andorrana i que aquestes siguin íntegrament en català. Els monitors denuncien que les polítiques i campanyes de sensibilització de l'executiu per a l'ús de la llengua oficial del país, així com la tècnica desenvolupada i treballada per l'Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya d'Andorra (EFPEM) no es compleixen durant la pràctica de l'esquí escolar i que els infants aprenen amb diferents metodologies i tècniques segons l'origen del monitor. Per aquest motiu, l'associació demana al Govern queesposicioni"de forma ferma" en aquest aspecte i que "faci el necessari" perquè tots els nens i nenes tinguin un aprenentatge amb el mateix model.

Els monitors del país també demanen a l'executiu que l'esquí escolar es faci amb professionals locals, sobretot arran dels acomiadaments que estan patint aquesta temporada per la pandèmia, i que si no ho poden assegurar per manca de nacionals que els contractin o "que el Govern busqui una altra escola que sí que pugui garantir-ho". Així mateix,reclamenque si això tampoc fos possible es contractials professionals individualment o a través d'una empresa especialitzada. L'associació de monitors també anima a les famílies a que facin pinya des de casa i exigeixin a les escoles que es practiqui l'esquí escolar amb la tècnica andorrana i en català per lluitar per "l'esforç, els diners, les instal·lacions, etcètera, que des de fa anys destinem a l'Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya d'Andorra".

tracking