Pandèmia mundial

Ajuts de 3,5 euros per cada test d'antígen al sector turístic

El Govern aprova el decret per fer els cribratges a les activitats vinculades als visitants d'hivern

El teletreball ofega més els restaurants, que perden la part dels menúsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir el decret que fixa un programa extraordinari d'ajuts per fer cribratges al personal de serveis vinculats al turisme amb tests d'antígens que estarà vigent un mes. L'import màxim és de 3,5 euros per cada test a establiments únicament dedicats a la temporada d'hivern i s'atorga "en concepte de despeses de personal, material i logística", segons es publica a un BOPA extraordinari avui. Les proves començaran de manera immediata per a empreses de comerç, hoteleria i restauració i més endavant s'estendrà a les estacions d'esquí, segons va comentar ahir el ministre de Salut i la normativa marca que s'han de fer a dependents de botigues, el personal de les oficines, conductors de taxis i autobusos, empleats de museus o d'agències de viatges, entre d'altres.

El decret precisa que el Govern vol mantenir l'estratègia nacional de cribratge dels treballadors dels sectors econòmics del país relacionats amb el turisme d’hivern per identificar "les persones amb infecció per SARS-CoV-2, minimitzar el risc de contagi i salvaguardar un sector tan cabdal per al país" i per això impulsa el programa d'ajuts perquè tots els empleats es facin el test periòdicament. Els tests els poden fer les centres de salut laboral, els de les estacions d'esquí i d'altres centres sanitaris degudament acreditats, han de fer servir les proves facilitades pel ministeri de Salut, han de mantenir la confidencialitat de les dades i informar les autoritats sanitàries dels resultats. Els ajuts es concediran després de signar convenis de col·laboració específics amb el ministeri.

El BOPA extraordinari també publica la pròrroga durant una setmana de les mesures excepcionals imposades per a hoteleria i restauració per la pandèmia de la Covid-19 queestableix que les restriccions vigents fins avui es mantenen fins al 21 de gener sense cap canvi. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va manifestar ahir que la incidència actual de la malaltia no permet aixecar cap de les limitacions imposades i que de moment no estan previstes noves mesures per tancar o restringir cap altra activitat.

El decret vigent fixa que els restaurants poden servir dinars i sopars entre les 11.30 i les 16 hores i des de les 19 hores fins a la mitjanit i la resta de l'horari es pot fer servei per emportar. L'última modificació de les restriccions que es mantenen des del 7 de desembre fixava a més que només hi pot haver dues persones per taula a l'interior dels establiments, si no són nucli de convivència, i quatre si és a la terrassa. I per a les benzineres s'establia la prohibició de vendre alcohol des de les deu de la nit fins a les set de la matinada.

tracking