x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Catalunya prorroga fins al 24 de gener el confinament municipal

La mesura impedeix la mobilitat cap al Principat durant una setmana més
Frontera del riu Runer

Frontera duana del riu Runer

Frontera del riu Runer el 14 de gener

Dda
La frontera hispanoandorrana buida

La frontera buida

La frontera hispanoandorrana buida per les restriccions a Catalunya

Actualitzada 14/01/2021 a les 13:19
Les restriccions de mobilitat a Catalunya es prorroguen fins al 24 de gener ja que la Generalitat ha decidit mantenir una setmana més el confinament municipal que acabava el 17 de gener. Aquesta decisió suposa que continua la limitació que impedeix l'arribada de turistes al Principat. La consellera de Sanitat, Alba Vergés, ha explicat que no s'ha pogut frenar el creixement dels contagis "i necessitem set dies més per veure el comportament de la pandèmia" després de la reunió del Procicat que s'ha fet aquest mat´´i. 

Vergés ha destacat que la transmissió del virus manté la tendència creixent amb 23.000 positius durant l'última setmana i ha precisat que no s'ha vist una acceleració com a conseqüència de les festes "de moment i ens fa pensar que podem veure'la després". La consellera ha destacat que la Covid és molt present a la societat catalana i a l'entorn i s'estan veient "creixements ràpids i inesperats a Portugal, Regne Unit o Irlanda, a Alemanya o Dinamarca tampoc baixa i per això cal prudència".

El tancament perimetral dels municipis va suposar el final de la lliure mobilitat entre Andorra i l'Alt Urgell perquè es va eliminar l'equiparació del país amb la comarça veïna i ha repercutit en el tancament de molts negocis turístics del Principat a l'espera de recuperar l'activitat quan puguin venir visitants catalans.

Alba Vergés ha informat que Catalunya registra avui 2.541 ingressos hospitalaris i té 497 afectats per coronavirus a l'UCI. La previsió és que aquesta setmana s'arribi a 24.000 contagis i ha insistit que "no es pot mantenir el creixement sostingut perquè repercuteix en l'activitat assistencial", que ha recordat està comportant ja l'ajornament d'actes mèdics programats. En concret els que requereixen estada després a un llit de crítics "perquè tot no és pot fer", ja incidit el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.  
Etiquetes
Veure’n més
42
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts