x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Xavier Espot demana l'assimilació d'Andorra a l'Alt Urgell

Espot i Aragonès durant la reunió de dijous.

Xavier Espot demana l'assimilació d'Andorra a l'Alt Urgell

Espot i Aragonès durant la reunió de dijous.

SFGA / C. ESTEVE
Actualitzada 09/01/2021 a les 06:31
El cap de Govern, Xavier Espot, i el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, van mantenir una reunió dijous a la nit en la qual Espot va traslladar al mandatari català la demanda del Govern que, un cop superat el confinament municipal a Catalunya, es pugui assimilar Andorra a la comarca o regió sanitària veïna a tots els efectes i, per tant, des d’una perspectiva més àmplia del que s’havia aplicat fins al moment.

En aquest sentit, Espot i Aragonès van convenir formalitzar els contactes que s’han mantingut fins ara en un grup de treball estable entre el Govern i la Generalitat de Catalunya per poder analitzar i treballar aquesta possibilitat, així com per ampliar els àmbits de col·laboració i els canals de comunicació entre els dos territoris.

Durant la trobada, que es va produir de manera telemàtica arran de la pandèmia del coronavirus, Espot i Zamora van compartir la situació d’emergència sanitària d’ambdós territoris, especialment després de les festes de Nadal. De fet, durant la reunió els dos mandataris van compartir el funcionament de les campa­nyes de tests massius per part del Principat i la campanya de vacunació que s’ha iniciat recentment a Catalunya i que Andorra té previst engegar en els pròxims dies, tan aviat com les vacunes arribin al país.

Cal recordar que Catalunya ha decretat un tancament municipal que, de moment, s’allarga fins al 17 de gener. La mesura es deu al repunt de casos després de les festes de Nadal i no es descarta que es prorrogui si no s’obtenen els efectes desitjats, és a dir, una davallada en el nombre de casos diaris i un alleujament de la pressió sanitària. Per la part francesa, tot i que no s’ha confinat el país ni s’ha tancat la frontera, s’ha de tenir en compte que es manté el toc de queda, una mesura que afecta l’arribada de turistes. Als territoris més afectats, que són 15, comença a les 18 hores.
Etiquetes
  • #12 Rosa
    (10/01/21 12:35)

    Altre vegade amb el mateix,volen que la pandèmia s'escampi,son tan burros que només falta que tirint de un carro

    Respondre
  • #11 In-inde-independència
    (10/01/21 02:38)

    Debe ser la primera vez en la que el primer ministro de un país independiente se arrastra ante el gobernador de una subregión de otro país. No me imagino al Presidente de Malta, que es menor que Andorra, arrastrándose ante el gobernador regional de Sicilia. No os preocupéis, queridos amigos andorranos. Cuando Santi gane las elecciones, pondrá a la Generalitat en su sitio y Cataluña ya no intimidará más a Andorra. Los andorranos podréis ser libres, no tendréis que subyugaros a la inmersión lingüística del catalán y podréis hablar en español sin que os penalicen. El Cap de Govern andorrà tratará con el Presidente del Gobierno de España, en este caso Santi, y no con un gobernador regional como es la Generalitat de Cataluña.

    Respondre
  • #10 Stopfakes
    (09/01/21 18:13)

    Ciu y PP; PP i Ciu estodo lo mismo va dir..
    Lo que me confunde es saber si estás a favor o en contra de volver a tener a los capos por aquí. Supongo que no te importa. Aprieta bien la boina antes de responder.

    Respondre
  • #9 Reciprocitat
    (09/01/21 12:58)

    Entenc que sigui una gestió difícil, amb els "figures" (per dir-ho suaument) que hi ha al desgovern d'Espanya i de la regió català. Però com es menja que diàriament puguin pujar de l'ordre de 3.500 persones???? Que treballen aquí pero paguen impostos abaix??? I que gent que té casa i familia a La Seu i voltants no pugui baixar????

    Respondre
  • #8 Ciu y PP; PP i Ciu estodo lo mismo
    (09/01/21 12:10)

  • #7 Stopfakes
    (09/01/21 11:44)

    El 3% va dir..
    Otro que sigue queriendo que vuelvan los tiempos en los que los mafiosos campaban por sus anchas por Andorra. ¿De verdad que es lo único que sabemos hacer? Maldito provincianismo.

    Respondre
  • #6 El 3%
    (09/01/21 11:19)

    La Generalitat, ens té suplicant, humiliats, i postrats amb els dos genolls.

    Quin gran error, l'aixecament del secret bancari!.

    Respondre
  • #5 Giozia
    (09/01/21 11:11)

    i pel 14 de febrer, que em de votar? Al Aragonès de Cap de govern d'Andorra, o puc ficar al ministre de salut com a cap de l'oposició dins del Parlament català?

    Respondre
  • #4 Pilar
    (09/01/21 10:00)

    I en un afer relacionat amb els afers exteriors pq no hi es la.ministra Ubach?? Que ja no pinta res al govern? Si és així pptser ens la ppdem estalviar, no?

    Respondre
  • #3 Stopfakes
    (09/01/21 09:56)

    No se trata de limosna, es la pura realidad. Somos lo que nos dejan ser, no lo que queremos ser. Así cualquiera tiene un país. Es como independizarte de tus padres y vienes a comer y a que te laven la ropa todos los días.

    Respondre
Veure’n més
12
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts