x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

França manté les pistes tancades

Les estacions d’esquí continuaran amb els remuntadors aturats fins a final de mes com a mínim
El primer ministre gal, Jean Castex, abans de la compareixença d'ahir.

França decideix mantenir les estacions tancades

El primer ministre gal, Jean Castex, abans de la compareixença d'ahir.

Agències
Actualitzada 08/01/2021 a les 12:56
Els remuntadors de les estacions d’esquí de França seguiran tancats com a mínim fins al 31 de gener vinent. Ho va anunciar ahir el primer ministre gal, Jean Castex, en una compareixença per fer balanç de la situació sanitària a França i donar a conèixer el manteniment d’algunes mesures per evitar la interacció social i reduir els contagis de Covid-19. El cap del govern francès va explicar que les restriccions a les estacions d’esquí es mantindran com fins ara, obertes però sense remuntadors funcionant. Una mesura que en principi no s’aixecaria abans del 31 de gener. “Les condicions per a una recuperació a partir de principi de febrer s’acordaran amb els representants d'aquests sectors”, va anunciar el primer ministre, que va afegir que “el govern vol donar-los visibilitat treballant amb ells per desenvolupar un mètode d’obertura supervisat i progressiu”.

Castex va anunciar que el 20 de gener hi haurà una trobada amb aquests professionals “per tal d’examinar la situació sanitària i si es pot confirmar la possibilitat i les condicions de la represa de l’activitat a partir de principi de febrer”. Afirmant entendre “la preocupació dels càrrecs electes i els professionals de la muntanya”, i recordant que la temporada d’hivern és “vital per a aquests territoris”, el primer ministre va indicar que és “prematur prendre una decisió avui, tenint en compte les incerteses sanitàries que queden”.

Cal recordar que el Govern va pactar amb les estacions d’esquí no obrir les pistes als estrangers per “lleialtat” a França i caldrà veure què podrien fer els dominis andorrans un cop el veí del nord ha decidit mantenir tancats fins al 31 de gener com a mínim els ginys mecànics.

D’altra banda, i com en el cas dels remuntadors, no obriran abans del 31 de gener els bars, els restaurants, els cinemes, els teatres i les instal·lacions esportives. Unes mesures que es mantenen a conseqüència de la “delicada situació” sanitària del país a causa de la pandèmia.

“La situació sanitària s’ha tornat més fràgil durant les últimes setmanes”, va reconèixer el primer ministre. Castex va assenyalar que “tot i el començament de la campanya de vacunació no podem abaixar la guàrdia, més encara quan la incidència del coronavirus ha anat creixent durant l’últim mes, tot i ser menys greu que en països veïns com ara el Regne Unit, Alemanya o Suïssa”.

El govern francès, va avançar, no preveu que bars i restaurants puguin obrir abans de mitjan febrer. En canvi, cinemes, teatres, museus, sales d’espectacles i centres esportius només queden tancats, “de moment”, fins a final d’aquest mes.
 
TOC DE QUEDA FINS AL 18 DE GENER
França mantindrà el toc de queda fins al 18 de gener. Per a la majoria de departaments del país el cobrefoc comença a les vuit del vespre i acaba a les sis del matí. Hi ha 15 departaments, situats a l’est del país, que han de començar el toc de queda a les sis de la tarda. Avui es podrien afegir deu departaments més al toc de queda reforçat a partir de les sis.


D’altra banda, França continuarà demanant una PCR negativa a les persones que vulguin accedir al país procedents del Regne Unit i Sud-àfrica, els països d’origen de les dues recents mutacions del coronavirus. Al veí del nord ja s’han detectat 19 casos de la mutació britànica.
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts