x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Govern destina 47.000 euros a una aplicació de seguiment de la Covid

L'eina informàtica Pandemius està sent utilitzada des de l'inici de la crisi sanitària
El ministre de Salut, joan Martínez Benazet.

El ministre de Salut, joan Martínez Benazet.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet

SFGA
Actualitzada 07/01/2021 a les 11:46
El Govern ha abonat 46.912 euros a l'empresa andorrana Te`cniques d'Avantguarda en concepte de "desenvolupament i implementació de l’aplicació informàtica Pandemius per al seguiment de la Covid-19", segons publica el BOPA. La contractació s'ha fet de manera directa per la modalitat d'emergència i el termini d'execució correspon "des de l’inici de la pandèmia fins al 31-12-2020, prorrogable, amb l’acord previ del Govern, en funció de les necessitats del servei durant la crisi sanitària causada pel SARS-CoV-2", segons recull l'edicte del 30 de desembre passat del ministeri de Salut.

L'ús de l'aplicació s'emmarca en les eines de seguiment i lluita per la crisi sanitària generada per la pandèmia de coronavirus i l'adjudicació s'empara en la legislació que contempla "una contractació d’emergència que necessita ser adjudicada immediatament com a conseqüència de situacions que suposin un greu risc per a l’interès públic o alarma social".

Control de tests
El ministeri de Salut ha fet una altra contractació d'una aplicació informàtica vinculada als tests d'antígens per un import de 13.877 euros a l'empresa Serveis i Sistemes Gràfics 2007 SL. En aquest cas la contractació ha estat per al desenvolupament i la implementació del sistema de registre i anàlisi de proves dels tests d’antígens i altres millores en el marc de la lluita contra la pandèmia causada pel coronavirus SARS-CoV-2, segons es apareix al BOPA. L'adjudicació s'han fet amb la mateixa modalitat d'emergència per contractació directa i amb el mateix termini d'execució que l'eina Pandemius.
Etiquetes
  • #9 Joanot
    (07/01/21 21:08)

    No heu fet ni un sol test de tornada al cole.. això significarà tancament d'aules en les pròximes setmanes.. jo crec, que voleu que hagi casos perquè ni tan sols feu el que qualsevol familia precavida fa per si mateix.. Els que maneu sou vosaltres, residencies incloses per molt privades que siguin, vosaltres sou el poder públic. En comptes de regalar testos, féu els que pertoqui perquè no hagi més casos. Però per a què, si per vosaltres deixaríeu entrar tots els turistes, positius inclosos.

    Respondre
  • #8 Les coses clares
    (07/01/21 17:54)

    Si ens parem a pensar que i qui es Actua i quins  son els lligams que te amb el Ministeri de Sanitat, potser ho entendrem tot.
    També dir que al marge d'aquest tema, Actua també realitzar accions importants per al País i força encertats; l'únic problema es que funcionen con Andorra Turisme i no hi ha un control real de les maneres 

    Respondre
  • #7 Nostradamus
    (07/01/21 14:48)

    Olivier Bracque va dir..
    Doncs mira, diga-li als teus 7 amics correligionaris del Consell General que ho demanin al Govern en sessió de control, i amb una mica de sort tindràs la resposta a la teva pregunta de primera mà. Altra cosa, Actua no inventa, no crea, no executa. Actua fa intermediació prop d'empreses tecnològiques i altres.

    Respondre
  • #6 Olivier Bracque
    (07/01/21 14:18)

    Bon dia,
    À l inici era un tema d Actua... Després per un tema legal de no poder seguir gent de fora s ha abandonat. Ara tornem amb el mateix. Podem sapiguer quan diners realment s ha gastat per aquesta aplicació?

    Respondre
  • #5 Meri
    (07/01/21 11:02)

    Tela ja no saben com dir com van gastan els diners.

    Respondre
  • #4 xavier
    (07/01/21 10:45)

    La veritat que caldria q s.ho fessin mirar .aixo es una emergencia a And ? No hi ha aplicacions q es poden utilizar ?
    S.estan guanyant l.opinio pública a pols.
    I no vull ni anar a mirar qui o que hi ha al darrere el q no hi ha es sentit comu.

    Respondre
  • #3 tamarret
    (07/01/21 10:01)

    Direcció sanitària erràtica.

    Respondre
  • #2 Roser
    (07/01/21 09:53)

    Ara? De veritat? Amb la vacuna a les portes? Quan aquestes aplicacions han fracasat a la resta de paisos? Estem per llençar els diners?

    Respondre
  • #1 Miquel
    (07/01/21 09:43)

    Però no l'estava fent Actua aquesta app?

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts