pandèmia mundial

Brot amb 40 positius a la residència Sant Vicenç d'Enclar

El centre té 31 padrins contagiats per Covid i nou treballadors

Una ambulància a la porta d'El CedreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 31 padrins i nou treballadors de la clínica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclartenen coronavirus, segons ha pogut saber el Diari. Els positius, que s'han detectat avui, són tots els usuaris de la primera planta i alguns de la segona. Els contagis s'haurien produït pels volts de Cap d'Any i se sumen així als casos de Covidd'altres centres com DomusSalita, que actualment té nou interns ingressats a la planta habilitada a El Cedre.

Segons ha informat el Govern en un comunicat s’ha traslladat a cinc dels residents afectats amb una situació delicada a l’àrea especial COVID-19 habilitada a la cinquena planta del sociosanitari a El Cedre. El brot a Sant Vicenç d’Enclar, detectat en les darreres hores en el marc d’un dels cribratges periòdics que es duen a terme en el centre, afecta a dues plantes de la clínica geriàtrica. Els residents que han resultat positius romandran aïllats de la resta d’usuaris fins a la seva recuperació. Els professionals afectats també estan aïllats i en seguiment mèdic.

Durant els pròxims dies s’efectuaran cribratges de manera periòdica tant als residents com als professionals de la clínica geriàtrica. L’objectiu és detectar si hi ha alguna persona que, a hores d’ara, estigui en procés d’incubació del virus.

El brot, que ha provocat preocupació entre les famílies dels residents, es produeixcoincidintla mateixa setmana que el Govern ha de rebre 2.000 dosis de vacunes contra aquesta malalta procedents d'Espanya que permetran començar a immunitzar a la població. Actualització sanitària

El Govern ha informat que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 8.348 persones –7.941 corresponen a la segona onada–. En les darreres 24 hores, doncs, s'han detectat 40 casos nous. El total de defuncions fins a la data és de 84. Actualment hi ha 649 casos actius: 21 persones resten ingressades a planta de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i 5 a l’UCI, 2 d’elles requereixen ventilació mecànica. A la planta COVID-19 habilitada al Cedre hi ha 16 ingressats. Es registren un total de 7.615 altes des de l’inici de la pandèmia, de les quals 6.811 corresponen a la segona onada. Finalment, pel que fa a la població escolar, no hi ha aules sota vigilància activa ni en vigilància passiva.

tracking