x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Salut notifica 57 positius i les hospitalitzacions baixen a 23

Els autotests d'antígens han permès detectar 66 positius nous
Façana de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Fernando Galindo
Actualitzada 04/01/2021 a les 18:58
El ministeri de Salut ha detectat 57 positius nous des d'ahir, els quals han situat la xifra total de casos des de l'inici de la pandèmia en els 8.249, 7.392 de la segona onada. Els actius han tornat a superar la barrera dels 600 i s'han situat en 617. Així ho ha fet saber el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, qui ha reconegut que hi ha un repunt dels contagis, tal i com s'esperava, però que "de moment és moderat i controlat".

El nombre de pacients ingressats a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell per Covid-19 ha tornat a baixar per segon dia consecutiu amb dues noves altes a planta en les últimes 24 hores. En un primer moment, el SAAS ha informat que hi havia 27 pacients al centre hospitalari a causa del virus, tot i que després ha corregit que n'hi han 23, dels quals 19 són a planta, mentre que l'UCI es manté amb quatre ingressats, dels quals un requereix ventilació mecànica. La planta Covid d'El Cedre segueix amb nou padrins de Salita contagiats pel brot al centre sociosanitari i Matínez Benazet ha transmés un missatge de tranquil·litat per a la resta de familiars dels interns de la residència escaldenca.

El ministre ha explicat la taxa de reproducció del virus (RHO) s'ha situat en 1,28, després que a finals de la setmana passada la xifra augmentés fins a l'1,5. En aquest sentit, el titular de Salut ha destacat la importància dels tests d'antígens que s'han repartit gratuïtament durant les festes nadalenques i ha recordat que els comuns estan repartint aquestes proves per tercera vegada per tal que els residents majors de 6 anys es cribrin abans del dia de Reis. Els autotests d'antígens, segons dades del ministeri de Salut, han permès la detecció de 66 positius, persones que no s'han pogut reunir amb els seus familiars per celebrar Nadal i Cap d'Any.
Etiquetes
  • #11 Quim
    (04/01/21 19:03)

    Doncs si M.Carmen estic d'acord amb tu! Un mecanic o un de la construccio ( feines molt dignes per cert) ho farien potser igual o millor.

    Respondre
  • #10 Mª Carmen
    (04/01/21 18:28)

    Quim va dir..
    Qui vuleu, un mecanic o un de construccio, penso que te prou experiencia i crec que fa molt be.

    Respondre
  • #9 Roussseau
    (04/01/21 18:14)

    Funcionari va dir..
    No, no!!! et puc assegurar que no soc funcionaria. Ni conec ni tinc cap relació amb el Ministre Benazet, no he parlat mai amb ell. Soc resident a Andorra i estic amb aquest país molt a gust i m'he trovat molt segura amb les explicacions que durant tota la pandemia ha fet el Conseller de sanitat. No sabeu la sort que teniu de tenir una persona preparada que sap explicar sobre el tema.En fin es dificil agradar a tothom, peró sincerament crec que Andorra ho está portant molt bé. Es la meva humil opinió. No tinc cap interés polític ni professional per donar-la. Es només com li dic, la meva humil opinió.

    Respondre
  • #8 Marta
    (04/01/21 18:08)

    El senyor Ministre va dir en roda de prensa la setmana passada que les primeres vacunes arribarien a Andorra entre aquest diss passat dia 2 i avui dilluns dia 4! No es aixi??? On son dites Vacunes??? Ens va mentir???? Perque va fer una roda de prensa dient quelcom que no s'ha complert sobre un tema tan i tan sensible????? De veritat volem gent a l'administracio que nomes fa que rodes de prensa per fer-se publicitat a ells mateixos!!! Ara no sortira a rectificar no no no no no!!!! No fos cas que l'orgull ens deixi!!!!!

    Respondre
  • #7 Funcionari
    (04/01/21 18:00)

    Rousseau tu deus ser funcionari! Es mes diria que inclos potser treballes amb el Sr.Ministre perque no conec ningun Andorra de carrer que em defenci la gestio que esta fent aquest senyor!!!!

    Respondre
  • #6 Roussseau
    (04/01/21 17:44)

    Crec que Andorra ho está fent excelent. El ministre de sanitat ho está fent molt bé. Una pregunta; tenim molta pressa per obtenir la vacuna, pero els chinesos no s'han vacunat. Sabem que l'empresa pfizer té com accionista molt important a una empresa china. No sé, algún sap el motiu pel qual China no vacuna als seus ciutadans?. Potser s'hauria de comprar la vacuna tradicional d' Oxford. Ja que funciona igual que la vacuna de la grip. NO varia l'ADN. Es un tema complicat però tinc més confiança amb el ministre Benazet que amb els polítics espanyols.

    Respondre
  • #5 Jp
    (04/01/21 17:10)

    joan va dir..
    La vacuna si ús plau
    Es urgent!!!!

    Respondre
  • #4 Quim
    (04/01/21 17:05)

    DIMITEIXI SR.MARTINEZ BENAZET!!!! DIMITEIXI JA!!!!! ES URGENT! SI US PLAU

    Respondre
  • #3 Nacho
    (04/01/21 17:02)

    Lo del Señor Salvador Illa tiene un pase porque dirige/dirigía un ministerio de Sanidad siendo el licenciado en Filosofía y por lo tanto hay que "perdonar" su ineficacia para gestionar lo que se le pidio. Pero lo del Ministro de Sanidad de Andorra siendo licenciado en Medicina es de juzgado de guardia! Es desesparantemente INOPERANTE! Insuficiente en su gestion

    Respondre
  • #2 N'estic fart
    (04/01/21 16:53)

    Al Ministre de sanitat Espanyol se l'han carregat i l'han enviat per ser candidat a President a la campanya de les eleccions Catalanes!!! ( que no crec que guanyi) Podriem fer el mateix amb el nostre ministre el Sr.Benazet i enviar-lo a Encamp.... o millor a Canillo a veure si sol.luciona lo del Palau de Gel!!

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts