Identificats tres andorrans a la festa il·legal de Llinars

Els mossos d’esquadra van desmantellar ahir la festa il·legal iniciada la nit de Cap d’Any

Denunciats i multats amb 3.000 euros tres andorrans a la 'rave' de Llinars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els mossos d’esquadra van identificar i denunciar ahir tres persones de nacionalitat andorrana com a participants a la festa il·legal de Cap d’Any celebrada en una nau a un polígon industrial de la localitat catalana de Llinars del Vallès. Així ho va assenyalar el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, en una roda de premsa a la conselleria en què va explicar que els participants a la rave seran sancionats amb 3.000 euros.

La policia catalana, d’altra banda, va detenir dos organitzadors de la festa il·legal a Llinars del Vallès, que va començar la nit de Cap d’Any i que va estar activa fins dissabte al migdia, quan els mossos d’esquadra la van desallotjar. Les dues persones passaran a disposició del jutge les pròximes hores, segons va informar la policia catalana.

En el desallotjament es van identificar unes 300 persones, que rebran multes de 3.000 euros per incomplir la normativa sanitària, mentre que per als organitzadors les sancions poden arribar als 600.000 euros. A més, els mossos investiguen cinc assistents de la festa per delictes de desobediència greu i resistència a agents de l’autoritat.

D’altra banda, el director general dels mossos d’esquadra, Pere Ferrer, va defensar que una actuació policial “precipitada” a la nau de Llinars del Vallès era “inviable” perquè no es disposava d’efectius suficients. Ferrer va assegurar que actuar abans no hauria tingut “garanties”, tant per als agents com per als assistents. També va assegurar que es revisarà el dispositiu, com es fa “amb totes les operacions”.

En aquesta línia, va assenyalar que el dispositiu de desallotjament va ser lent, perquè s’estava procedint a identificar tots els participants. A la vegada, també se’ls derivava al seu vehicle, amb l’objectiu de determinar si hi havia drogues a l'interior.

Al dispositiu, no exempt de polèmica interna entre els departaments d’Interior i Salut de la Generalitat, es va determinar que no calia practicar proves covid als participants de la festa perquè no hi havia constància de cap positiu. En aquest sentit, Ferrer va assenyalar que malgrat es pugui expressar l’opinió sobre aquest fet, es tracta de deliberacions internes del govern català que han de tenir caràcter reservat.

Sàmper també va defensar haver encarat l’operatiu no només com una qüestió d’ordre públic sinó també sanitària en un moment de pandèmia.

tracking