Els propietaris activaran el desnonament del Palau de Gel

L'advocat defensa que el cònsol ha trencat la possibilitat d'un acord després de negar-se a tornar les claus

Els propietaris del terreny del Palau i l'advocat, aquest matí a les instal·lacions canillenquesAnna Ribas

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La propietat del terreny del Palau de Gel, Casa Roig, juntament amb el seu advocat, Jaume Bartumeu, han assistit a la cita que hi havia prevista avui a les instal·lacions canillenques per dur a terme la revisió de les instal·lacions i retornar les claus. Tal i com va avisar el comú en una carta, els cònsols no hi han assistit, i han estat rebuts pel cap de manteniment. En la visita, Bartumeu ha assegurat que les conseqüències de la decisió del comú de no retornar les claus i complir amb el contracte "les haura de definir la Batllia a partir de la demanda de desnonament que el comú ens obliga amb la seva actitud de rebel·lia".

L'adovcat de la propietat també ha exposat que "la mala manera de fer" del cònsol, Francesc Camp, "ha trencat la possibilitat d'acord". "Els meus clients han demostrat una bona voluntat i unes ganes de trobar solucions mes enllà del raonable, en front ens hem trobat una posició no voler ni negociar ni dialogar, sinó d’imposar", ha afegit Bartumeu. A més, ha titllat la situació de "preocupant pel paper institucional que ha de tenir un comú, complir i fer complir la llei i les normes".

El comú informa la propietat que no tornarà les claus del Palau de Gel

El comú de Canillo va comunicar ahir als propietaris del terreny la seva negació d'entregar les claus del Palau al·legant que es tracta d’un equipament que és d’interès públic i entenent que les converses entre les dues parts per allargar el contracte segueixen obertes. Una opinió no compartida per l’altra part de l’equació, ja que els titulars de la finca, Casa Roig, ha descartat que es pugui arribar a un acord i per tant dona per tancades les negociacions. Per això exigeixen al comú que retorni les claus avui mateix, data en què finalitza el contracte vigent. Coneixedors ja que la corporació es nega a deixar les instal·lacions, els propietaris han avançat que recor­reran a la via judicial. De fet, la setmana que ve procediran a fer una citació judicial com a pas previ per interposar una demanda a la Batllia. El cas, per tant, s’allargarà a partir d’ara als tribunals.

Avui al matí les dues parts estaven citades a les instal·lacions canillenques per dur a terme la revisió de les instal·lacions i retornar les claus, però el comú ja va avisar ahir la propietat a través d’una carta que els cònsols no hi assistiran. La corporació va informar Casa Roig en el mateix document que si volen procedir a la visita no hi ha cap inconvenient i que els atendrà el cap de manteniment de les instal·lacions, però que no se’ls entregarà la possessió de l’espai.

Rebutjada la darrera proposta

En un darrer intent per salvar el Palau de Gel, la corporació comunal va presentar dimarts una última oferta als propietaris per la compra dels terrenys. La proposta, que va ser rebutjada pels amos de la finca, era de set milions d’euros al comptat, xifra que suposava un increment de tres milions respecte del primer oferiment.

En concret, cal recordar que la primera proposta que es va posar sobre la taula era de vuit milions d’euros, però dels quals es volien deduir 1,5 milions pel cost del desmunt de l’edifici i uns altres 2,5 milions per la urbanització de la parcel·la, que deixava el preu final de la compra en uns quatre milions d’euros. Durant les negociacions, els propietaris dels terrenys van recordar que el comú va fer un estudi de la finca el maig del 2019 en el qual es fixava el valor de la parcel·la en més de setze milions. Una xifra que la corporació actual rebutja completament argumentant que està allunyada de la realitat i dels preus de mercat actuals.

Tot plegat ha provocat que les dues parts no hagin arribat a una entesa. De fet, la intenció dels amos de la finca mai ha sigut vendre i, en tot cas, no per aquesta xifra. Rebutjada, doncs, l’última proposta, Casa Roig dona per acabades les negociacions i reclama el retorn del terreny.

El comú es nega a tornar les claus del Palau de Gel

El comú es nega a tornar les claus del Palau de Gel

tracking