Esquí

Obertura molt restringida de pistes dissabte

Les estacions tindran operatius alguns sectors per donar servei bàsicament als residents

Un esquiador a Pal ahir a la tardaFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

La temporada d’esquí començarà dissabte amb l’obertura de manera molt restringida d’una part dels dominis. Les estacions posaran en marxa algunes pistes en sectors molt concrets adreçats a atendre els esquiadors del país ja que no es preveu l’arribada de visitants, tot i que no hi haurà cap restricció perquè els turistes puguin esquiar.

Els responsables dels dominis han decidit obrir parcialment les instal·lacions si les condicions sanitàries no ho impedeixen a última hora mentre es continua a l’espera de la resposta de França per confirmar si posaran condicions als esquiadors gals que es desplacin al Principat. L’obertura ampliada de les estacions es faria el 7 de gener per començar la temporada amb normalitat després de les festes nadalenques.

L’estació que més ha apostat per obrir aquest cap de setmana ha estat Soldeu-el Tarter. Tots els dominis són conscients que un inici de temporada tan limitat no és rendible però finalment han decidit tirar endavant per generar de nou expectatives als mercats per gaudir de les pistes del país.

A l'espera dels turistes

El 2 de gener era la primera data que les estacions, els hotelers i tots els esquiadors desitjaven iniciar la temporada. El president de Ski Andorra, Francesc Camp, comentava aquesta tarda que "nohem tancat la data d'obertura" en la roda de premsa posterior al consell de comú de Canillo, "estem a l'espera que França ens digui que no s'aplicarà restriccions als turistes gals que vinguin a esquiar al Principat, com sí que passa si van a Espanya o a Suïssa". Sobre quan es rebrà aquesta resposta, Camp ha confessat que per obrir el dia 2 de gener, s'hauria d'obtenir en breu: "S'hauria de desencallar com més aviat possible perquè no s'obre d'un dia per l'altre, es necessiten un parell de dies per posar en marxa l'estació".

Amb tot, ha reiterat que tot i que des de Ski Andorra els "agradaria" que l'obertura es produís aquest dissabte, volen tenir certeses que el mercat francès vindrà al país. En aquesta línia ha destacat que "el mercat català fins al dia 11, res" i que a la resta d'Espanya "és complicat perquè hi ha restriccions en la mobilitat".
Així doncs, conscients que en cas que s'obri es tindrà "un mercat molt reduït", ha detallat que l'obertura serà progressiva en funció de la demanda: "Està clar que no s'obriran tots els ginys". I que precisament per aquest motiu, "s'haurà de pensaren un preu de forfet més baix".
tracking