Pandèmia mundial

Detectats 54 positius amb els tests d'antígens

La taxa de reproducció augmenta a 1,15

El ministre portaveu Eric JoverSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La realització d'autotests d'antígens ha permès diagnosticar 54 persones contagiades de la Covid-19 que eren asímptomàtiques, segons ha anunciat el Govern. El ministre Eric Jover ha recalcat que l'executiu ha repartit fins avui 61.028 proves a la població.

Els positius totals respecte ahir són 64, amb 7.983 afectats des de l'inici de la pandèmia, 515 casos actius, 40 més que ahir I 7.384 altes amb les 24 registrades en les últimes hores.L'increment d'afectats per coronavirus ha elevat la taxa de reproducció fins a 1,15 el que indica segons ha afirmat el ministre Portaveu que hi ha una acceleració de la pandèmia tot i que ha precisat que l'indicador s'incrementa pel doble efecte dels tests i per l'increment de la socialització. El ministre ha destacat que encara s'ha d'acabar de determinar quina és la conseqüència de les interaccions d'aquests dies nadalencs perquè "tenim casuística d'algun contagi per no seguir les mesures" com ara superar el màxim de persones que es poden reunir i ha demanat responsabilitat a la ciutadania per evitar la propagació del coronavirus.

El Govern ha anunciat la compra de 100.000 tests més d'antígens per un import de 435.000 euros. Jover ha remarcat que l'executiu considera que les proves d'autodiagnòstics formen part de la lluita contra la pandèmia i per això és "imprescindible" reposar l'estoc.

Dos ingressats més

La incidència de la pandèmia deixa avui dues persones més ingressades amb un total de 18 pacients amb la infecció a l'hospital. Quinze dels malalts amb la Covid estan a habitacions de planta i 3 a l'UCI amb la millora que només hi ha un afectat amb intubació i ventilació mecànica.

tracking