x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV
Economia

El ritme d'ingressos de les classes benestants creix al 2019

Galabert assenyala que l’augment de la desigualtat respecte a la classe mitjana no s’ha traduït en més risc de pobresa
El secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert

Marc Galabert

El secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, en una roda de premsa anterior.

SFGA/CEsteve
Actualitzada 29/12/2020 a les 18:16
La mitjana d’ingressos va créixer un 2,9% a tot el país durant l’any 2019, segons es desprèn de l’enquesta de condicions de vida que ha presentat aquesta tarda el Govern. Concretament, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, ha assenyalat que l’estrat social més benestant de la població, que té rendes superiors als 35.000 euros, “és el que ha tingut un ritme d’increment dels seus ingressos superiors”. En aquest sentit, Andorra ocupa el tercer lloc a nivell europeu sobre el cinquè quintil, el paràmetre que mesura la capacitat econòmica de les elits amb més poder adquisitiu. Aquest increment ha anat en detriment d’un augment de desigualtat, ja que la distància amb la classe mitjana s’ha fet més evident. No obstant això, Galabert ha manifestat que això no s’ha traduït en un augment de la pobresa ja que els indicadors han anat a la baixa en comparació amb l’any anterior. De totes maneres, l’enquesta del 2019 reflecteix un lleuger augment, del 0,7%, de les persones amb feina en situació de pobresa, quelcom que Galabert s’ha mostrat esperançat de corregir en els propers anys amb l’increment progressiu del salari mínim.
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2021 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts