pandèmia mundial

Revisió del cens encoberta

El comú d’Andorra la Vella va iniciar ahir el repartiment dels tests d’antígens a la plaça de Braus de la capital. La jornada es va desenvolupar amb una afluència moderada de ciutadans que volen seguretat sanitària per celebrar les festes nadalenques.

Revisió del cens encobertaCOMÚ ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aprofitarem el repartiment dels tests d’antígens per a realitzar un control del cens i poder detectar aquelles persones que no estan correctament registrades”. Aquesta és una de les intencions de la cònsol major de la capital Conxita Marsol, qui es va personar ahir a l’antic edifici del COEX situat a la plaça de Braus de la capital per veure com es desenvolupava la primera jornada de repartiment de les proves diagnòstiques d’autoconsum. La capital espera repartir un total de 21.000 tests fins dimecres a les nou del vespre, els quals corresponen a les 11.000 famílies que hi ha a la parròquia. “Som la parròquia amb més població i per aquest motiu hem demanat als ciutadans que només vingui una persona per nucli de convivència i, si pot ser, que sigui el cap de casa”, va explicar la cònsol.

Marsol va detallar que malgrat que encara no disposen de la xifra de persones que es van desplaçar ahir al dispositiu de recollida, la jornada es va desenvolupar amb normalitat. “La gent ve seguidament, però de moment no se n’ha acumulat gaire, fins i tot al matí hem començat a repartir tests mentre preparàvem tot el dispositiu de repartiment”, va indicar. Així, va informar que serà a partir de dilluns quan des del comú començaran a informatitzar les dades i podran tenir la informació. La corporació ha organitzat l’espai en sis taules distribuïdes per ordre alfabètic, amb l’objectiu de fer el procés més àgil.

La cònsol també va manifestar que aquells ciutadans majors de 80 anys que visquin sols i no hagin anat a recollir el test, se’ls hi portarà a casa dimarts per evitar que s’hagin de desplaçar. Marsol va precisar que hi ha unes 300 persones en aquesta situació a la parròquia. A més, va destacar que els residents de la capital que es van desplaçar a recollir el test d’autoconsum “estan contents, et feliciten les festes de Nadal, tenen ganes i els fa il·lusió fer-se el test, i valoren i agraeixen la iniciativa del Govern”.

En aquesta línia es van pronunciar els ciutadans. L’Àngela Expósitova expressar que “la gran sort de fer tests d’autoconsum a tota la població del país. Som uns afortunats”. La Laura Matias també va exposar que la distribució del comú és “perfecta, ja que evita tota mena d’aglomeracions i tots respectem les distàncies de seguretat”. Per cloure, en Carles va manifestar que el millor de la iniciativa del Govern és que “durant les festes de Nadal podrem estar segurs i celebrar reunions familiars sense tenir el risc de poder contraure o propagar el virus”.

tracking