x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Infraestructures

El Govern i la Generalitat signen un nou conveni de gestió per l'aeroport

El ministre Jordi Gallardo i el conseller català Damià Calvet han visitat aquest matí les instal·lacions
Signatura del nou conveni per l'aeroport

Signatura del nou conveni per l'aeroport

Jordi Gallardo i Damià Calvet han visitat els quatre nous hangars que s'estan construint a l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell.

Jordi Gallardo i Damià Calvet en la visita d'aquest matí a l'aeroport.

Jordi Gallardo i Damià Calvet en la visita d'aquest matí a l'aeroport.

Jordi Gallardo i Damià Calvet en la visita d'aquest matí a l'aeroport.

Fernando Galindo
Actualitzada 18/12/2020 a les 16:54
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, s'han reunit aquest matí a l'edifici administratiu de Govern per tal de signar un nou conveni de col·laboració entre les dues administracions per la gestió, promoció i explotació de l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell, el qual té una durada de quatre anys. L’objecte del text és establir les condicions que han de regir les actuacions de les dues parts per dur a terme de forma coordinada les actuacions a aquesta infraestructura. 

El nou acord signat també preveu un augment del valor de l'aportació econòmica de la part andorrana, que a l'anterior document no feia en base a l'IPC, en base als costos reals d'explotació observats durant els primers anys de vigència. De la seva banda, Aeroports de Catalunya es compromet a instal·lar un sistema d'il·luminació de pista a partir del 2021, tal i com va avançar el Diari, per tal de guanyar hores de vol.  

Després de la signatura, ambdues delegacions s'han desplaçat a les instal·lacions aeroportuàries per visitar els quatre nous hangars que s'hi estan construint. Calvet ha indicat que "avui és un dia en el que podem afirmar en què Andorra i l'Alt Urgell estan més a prop i en el qual culminem la feina de molts anys". A més, ha comentat que "promocionarem més i millor aquest aeroport" i que la "gestió serà més concertada", gràcies al nou conveni signat entre les dues parts. 

De la seva banda, Gallardo ha remarcat que "estem donant els passos oportuns, tot i que ho hem de fer amb la prudència pel moment complicat dins del sector de les aerolínies, però també és un moment oportú per a aquest tipus d'infraestructura". A més, ha explicat que "estem fent un estudi de mercat juntament amb l'Empresa Familiar Andorrana per poder decidir les millors rutes possibles des d'una òptica de comercialització amb una visió empresarial". En aquest sentit, ha indicat que s'apostarà pels vols més curts que pels de llarga durada perquè considera que "són els que es podran recuperar més fàcilment".
Etiquetes
  • #1 Genial
    (18/12/20 18:19)

    Blanco y en botella.

    A buen entendedor...
    A los que todavia no entienden, nah, mejor me callo. :))

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts