pandèmia mundial

Andorra i l'Alt Urgell s'assimilaran el cap de setmana tot i la manca del tràmit

Catalunya no ha informat explícitament al govern de Madrid com correspon a una mesura que afecta una frontera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya no ha informat explícitament al govern espanyol de l'aixecament de les restriccions entre el Principat i l'Alt Urgell com fixa la normativa vigent sempre que es tracti d'una mesura que afecti una frontera atès que es tracta d’una competència estatal. Tanmateix, l'executiu de Madrid ha acceptat per evitar un conflicte com a bo el pla de mobilitat que eliminava el confinament municipal dels caps de setmana a tot el territori català que va ser enviat per la Generalitat la setmana passada a a Madrid signat pel vicepresident Pere Aragonès.

Aquest pla servirà com a marc per equiparar Andorra amb la regió sanitària de l’Alt Urgell perquè afecta la mobilitat del pas duaner ja que Madrid no posa traves al canvi perquè es vol evitar qualsevol picabaralla inútil. Per tant, Andorra i la comarca veïna s’assimilaran a partir de demà.

Les restriccions de mobilitat s’aixequen però la pregunta és fins quan. Perquè el cert és que la situació sanitària a Catalu­nya empitjora i hi ha sobre la taula noves restriccions. El secretari de Salut Pública de la Generalitat va advertir que “anem molt malament” i va recomanar reunions familiars per Nadal el més reduïdes possible. El consell territorial de sanitat espanyol va validar que les comunitats amb dades epidemiològiques més preocupants , com és el cas català, podran restringir més encara els confinaments perimetrals i també tindran la potestat de prohibir els viatges entre el 23 de desembre i el 6 de gener per reunir-se amb familiars.

tracking