Pandèmia mundial

Cinc hospitalitzacions més per Covid i 32 contagiats

Els ingressats amb el virus augmenten a 23 i la taxa de reproducció puja a 0,99

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc pacients afectats per coronavirus han ingressat en les últimes hores a l'hospital, el que incrementa el total de contagiats fins a 23. Un augment de casos que el ministre de Salut ha considerat "discret" destacant que només hi ha dos malalts amb el virus a l'UCI, un menys que ahir, i es manté una persona amb ventilació mecànica. Els ingressats a habitacions de planta passen dels 15 de dimarts als 21 que es registren aquesta tarda.

Joan Martínez Benazet ha informat que els casos nous baixen avui a 32 després del repunt del cap de setmana i que sembla que es recupera una incidència menor de la pandèmia. El total d'afectats al país se situa en 7.446, amb 548 malalts actius, 31 menys que ahir, i les recuperacions pugen a 6.819, 63 més que el global notificat dimarts. El titular de Salut ha destacat que l'alça de positius de fa uns dies ha incrementat la taxa de reproducció fins a 0,99 però ha manifestat que l'evolució de les dades apunta que tornarà a estar més a prop de 0,8 que d'1 les següents jornades.

El ministre ha comentat que els indicadors apunten a la fase 2 del nivells fixats pel Govern però encara es manté la fase 3 per la mitjana setmanal de casos, que està per sobre de 41, pel nombre d'ingressats a planta i pel percentatge de positivitat de les proves. En fase 2 estan els índexs de malalts a l'UCI i el dels majors de 50 anys contagiats, que està en 11 els últims dies. I ha insistit que és necessari mantenir totes les mesures de protecció "per la fragilitat de les dades" que poden pujar en qualsevol moment i "ens interessa arribar a Nadal amb el mínim de casos actius".

Sortides de padrins

Martínez Benazet ha assenyalat que s'està preparant un protocol per establir les condicions de la sortida de persones grans internades a residències durant les festes. La previsió és que els familiars puguin recollir els padrins per fer un passeig o per àpats "però no creiem que es puguin fer per pernoctar fora".

tracking