Gastronomia

El Celler d'en Toni reconegut com a Bib Gourmand per la Guia Michelin

Els restaurants Kökosnøt, Ibaya i Koy Hermitage també han rebut una distinció

Marcel Besolí, xef d'El Celler d'en Toni, avui al restaurantFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guia Michelin ha atorgat la distinció Bib Gourmand a un únic restaurant d'Andorra. El Celler d'en Toni ha estat un dels 53 establiments que enguany ha rebut el guardó que destaca aquells restaurants amb una excel·lent relació qualitat-preu i que és la segona més important després de l'estrella Michelin. "Emvaigassabentaranit per la meva germana que em va trucar de seguida. No ens ho esperàvem perquè en aquests premis on et fixes és en les estrelles i els millors xefs, però no en aquesta distinció, la veritat. Sabíem queestàvema la Guia Michelin, però vam veure que això era més bèstia" ha explicat al Diari el propietari d'El Celler d'en Toni, Marcel Besolí. Besolí recorda que els experts gastronòmics van venir al restaurant abans de la Covid, amb avís previ, i van provar diversos plats per a fer-ne una valoració de la qualitat i del preu, així com diverses preguntes i fotografies de l'establiment, però que ja no van saber res mésfins aanit, quan es van assabentar que passaven a formar part delBibGourmand. "És moltxulo. És el pas previ a tenir una estrella, que no la busquem tampoc, però t'indica que és la línia a seguir".

La distinció, quees donades del 1996, es caracteritza amb una imatge del famós ninot de Michelin que apareix llepant-se els llavis i fent unOKamb els dits, simbolitzant la qualitat de l'establiment. "Ens fa molta il·lusió i és una alegria en aquests temps que corren" afirma el propietari. Besolí assegura que elBibGourmand"no representarà un gran increment en la nostra facturació", però preveu que ser l'únic restaurant a Andorra amb aquesta distinció els faci incrementar el nombre de clients sobretot en èpoques de turisme.

Tres restaurants nomenats 'Plat Michelin'

La Guia també va atorgar ahir la distinció de 'Plat Michelin' als restaurants Kökosnøt, a Andorra la Vella, Ibaya i Koy Hermitage, situats a Soldeu. Aquest guardó és el tercer més important i destaca que són establiments amb una "cuina de qualitat". Actualment hi ha 805 restaurants amb aquesta distinció, dels quals 105 van ser nomenats anit.

tracking