x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
CULTURA

Crèdit Andorrà i el Museu Thyssen s'uneixen per a la nova exposició

La mostra ‘Talents amb denominació d’origen’ s’inaugurarà l'11 de febrer vinent
Actualitzada 15/12/2020 a les 15:14
Crèdit Andorrà i el Museu Carmen Thyssen uneixen esforços per a la nova exposició: Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas. La mostra s’inaugurarà l'11 de febrer i comptarà amb 28 obres, 23 de les quals seran de la col·lecció de Crèdit Andorrà i cinc, de la de Carmen Thyssen. L’equip del museu ha preparat l’exposició en només sis mesos respecte als 14 que són habituals per intentar adaptar-se a la situació de la pandèmia. El museu ha preferit fer un canvi d’exposició i reservar la que estava prevista per al 2022 amb la intenció de no arriscar-se a no poder inaugurar l’exposició arran de les restriccions de mobilitat per la pandèmia.

Així doncs, el Thyssen ha optat per apostar per obres de proximitat i no posar en risc la cinquena exposició del museu. Aquesta comptarà amb artistes del segle XIX i XX com Joan Roig Soler o Joaquim Mir amb Els Prats de Santa Coloma, que serà la imatge de l’exposició.

Sobre les xifres del museu, el gerent de la fundació Museand, Pep Farràs, va detallar que ja són 12.000 les persones que han gaudit d’Influencers en l’art. De Van Goyen al Pop Art, respecte a les 17.400 que van visitar la mostra anterior, Femina Feminae. Tot i això, i tenint en compte la crisi sanitària, Farràs va fer una lectura molt positiva de les dades.

El ‘Mata Mua’ haurà d’esperar
Guillermo Cervera va explicar que encara mantenen converses amb el ministre de Cultura espanyol sobre la col·lecció: “Ens queden 15 dies i estem intentant trobar un punt mitjà abans de la finalització del préstec el 31 de desembre.” I va detallar que a hores d’ara “no hi ha res tancat” i que sovint aquestes situacions es resolen “a l’últim minut”. El que sí que tenen clar és que el Mata Mua no vindrà a Andorra l’any 2021 perquè “hem de ser realistes i adaptar-nos a la situació actual” i el trasllat d’una obra com aquesta implicaria molts diners.
Etiquetes
  • #1 Clientelisme
    (15/12/20 18:37)

    Cercles clientelars entre la banca i l'art, ells s'ho cuinen, ells s'ho mengen.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts