x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

Les dones a l'escenari

Al sector artístic, igual que en molts àmbits laborals, la paritat entre homes i dones continua sense ser del tot real. Les artistes andorranes asseguren no sentir-se discriminades al país, si bé a altres territoris, com Catalunya, la desigualtat segueix sent notòria.
La dona i el teatre. La dona en un escenari. Una lluita constant per no patir discriminació ni estar infravalorades. A la paritat en l’àmbit cultural, igual que en tots els sectors, encara li queda recorregut per fer. De mica en mica l’empoderament femení es va obrint pas i dins la branca artística es poden veure grans representacions interpretades per dones, igual que ho poden ser per homes. La història, però, ha fet que hagin quedat excloses durant molt de temps i que la interpretació de personatges com Antígona o Lisístrata, de l’antiga Grècia, l’hagin representat homes.

Segons el registre de
  • #1 descontextulitzar
    (14/12/20 10:14)

    Sí, a l'antiga Grècia i fins ben entrat a l'edat mitjana les dones eren discriminades. I no podien actuar o havien de mentir, maquillar-se i tapar-se els pits per a poder actuar.

    Ara no passa. De fet les companyies de teatre, però sobretot de dansa, volen més homes dins d'aquestes arts. Perquè són un bé escàs.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts