Reportatge

El parc d'Encamp, a votació

El ciutadans poden escollir fins dimarts els tres projectes preferits per al nou parc. S’hi han presentat nou iniciatives amb costos que oscil·len entre els 2,9 milions d’euros i els 7. El comú el vol tenir enllestit abans d’acabar el mandat.

El parc d'Encamp, a votacióM. PONS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb fusta, amb més àrees recreatives, l’aigua com a actor principal, o fins i tot el verd de la vegetació. Aquestes són algunes de les idees que s’exposen aquests dies al Complex Esportiu encampadà perquè els ciutadans escullin com volen que sigui el nou parc, després del tancament del Prat Gran.

Oz, un món màgic; Enparc; Nàtural; El bany l’ossa; Verd sobre verd; Abstracció i ciutat; Mirador; Un raig d’aigua, i Juga al Prat Gran. Aquest són els noms de tots els projectes a escollir. El seu cost és molt variat, des dels 2,9 milions d’euros als poc més de 7 milions. Diverses opcions i distribucions dels terrenys del Prat de l’Areny i Prat del Germà, com per exemple la connectivitat entre ells. Alguns aposten per una passarel·la, mentre d’altres per fer-ho de manera soterrada. El mateix passa amb la zona d’aparcament: a cel obert o bé cobert. Això sí, tots han de presentar unes mateixes característiques comunes per petició de la corporació. Entre altres espais, hi haurà una zona de lleure i un local de bar i restauració. També es disposarà d’un espai per al servei de circulació comunal, la policia i l’àrea de jovent del comú.

Sigui quin sigui el guanyador, el nou equipament haurà de respectar els principis d’eficiència energètica i sostenibilitat mediambiental. De fet, en tots els plafons exposats, fins i tot s’indica quina serà la vegetació de la infraestructura. Noguers, cirerers, trèmols, etc. A més, sempre tenint en compte la llera del riu Valira. El projecte Un raig d’aigua, per exemple, contempla la possibilitat de tenir una zona que se centri exclusivament en l’aigua, amb la construcció d’una font i una bassa.

Tirolines, jocs fets amb fusta, skate bowl, etc. Moltes ofertes de lleure atractives per a totes les edats. De fet, totes les iniciatives volen oferir un espai que pugui ser còmode per al conjunt de les generacions i més, tenint en compte la situació de la pandèmia de la Covid-19. Fins i tot, hi ha la intenció d’aprofitar la construcció d’una plaça central perquè pugui acollir esdeveniments i celebracions de tota mena. Bany de l’ossa, per exemple, pretén que s’hi edifiqui un amfiteatre.

Amb tot plegat, fins dimarts es poden votar els tres projectes preferits. Aquesta setmana ja s’han recollit unes 300 votacions. Un cop finalitzada l'exposició pública el jurat, format pels cònsols, consellers de tots els grups, tècnics i representants de diferents entitats de la parròquia emetran el veredicte final a partir de l’opinió ciutadana.

La corporació té prevista una inversió d’uns quatre milions d’euros. En cas que, finalment, sortís guanyador algun dels treballs que superen el cost, s’hauria de redefinir per tal d’ajustar-se al pressupost.

La idea de l’equip de Laura Mas és que el nou parc estigui finalitzat abans que acabi el seu mandat. Així, a finals d’any 2022, mitjans 2023 hauria d’estar enllestit, o almenys una gran part.

tracking