Afers exteriors

Ubach agraeix les mesures de mobilitat a les autoritats de l'Arieja

Ubach agraeix les mesures de mobilitat a les autoritats de l'AriejaSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es va reunir ahir amb la presidenta del Consell del departament de l’Arieja, Christine Téqui, i amb el secretari general de la prefectura de l’Arieja, Stéphane Donnot. Durant la trobada, que s’emmarca en els contactes habituals entre les autoritats d’ambdós països i en l’estreta col·laboració d’Andorra i França, i en particular amb l’Arieja, Ubach va agrair a les autoritats gal·les l’obertura excepcional de la mobilitat entre els ciutadans del Principat, l’Arieja i dels Pirineus Orientals establerta durant la setmana passada.

A més, la reunió va servir per valorar i destacar la importància de la cooperació transfronterera per fer front a la pandèmia, així com els seus efectes en ambdós territoris. En aquest sentit, la ministra també va agrair l’oferiment, durant la primera onada, de l’hospital de Foix per acollir pacients d’Andorra a la seva unitat de cures intensives (UCI) en cas que hagués estat necessari. I va recordar que Andorra posa també a disposició dels ciutadans del departament francès els llits de l’UCI de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Durant la reunió també van repassar altres elements transfronterers relatius a l’agricultura, el patrimoni natural o la cultural, el turisme i l’esport, i es va posar de manifest la voluntat de treballar conjuntament en un document per llistar tots els projectes existents relatius a la cooperació bilateral. Així doncs, entrant al detall, Ubach va confirmar la voluntat d’Andorra d’adherir-se a la candidatura pel reconeixement de la transhumància com a patrimoni cultural immaterial de la Unesco. També es va comentar la candidatura transnacional d’Andorra, Espanya i França per al Patrimoni Mundial de la Unesco sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d’Andorra. A la trobada també hi van participar l’ambaixadora, Eva Descarrega, i l’ambaixador, Jean-Claude Tribolet.

tracking