pandèmia mundial

Govern preveu obrir les pistes la primera setmana de gener

L'executiu encara no ha decidit la data exacta d'obertura

Un canvi de temps portarà neu i afavorirà les estacionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern encara no ha decidit quan podran obrir les estacions del país. Malgrat els anuncis a França i Catalunya, l'executiu encara es manté a l'espera per poder concretar una data. Per ara, està estudiant obrir la primera setmana de gener, però l'evolució de la pandèmia pot provocar variacions. En tot cas, no es preveu que sigui més tard del 15 de gener i difícilment serà després de Reis.

Abans de prendre una decisió, el Govern vol analitzar el comportament dels turistes francesos a partir de dimarts, quan ja acaba el confinament a tot el país i s'instaurarà un toc de queda, un fet que condicionarà el flux de persones per la frontera. També continuen pendents del que pugui passar a Espanya, i si es permetrà l'arribada de turistes o no, així com si finalment s'obriran les pistes dilluns a Catalunya.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha refermat aquesta tarda que "ens mantenim en la decisió que vam prendre i pensem en l'obertura per al gener, però encara no hem pres una decisió". En aquest sentit, ha posat en relleu que la lleialtat al "concert europeu" sobre l'obertura de les estacions va tenir "una resposta immediata per part dels veïns del nord amb una relaxació de les mesures respecte a la circulació de persones a la frontera". A més, ha recordat que a partir de dimarts els ciutadans de tota França podran venir a Andorra.

tracking