Pandèmia mundial

Els casos actius baixen a 560 amb 93 noves altes

Salut ha registrat avui 46 positius

Hospital Nostra Senyora de Meritxell aquest octubreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quasi un centenar de recuperacions d'afectats per la Covid-19 redueixen el total de casos actius a 560, 47 menys ahir després d'afegir els 46 contagis diagnosticats en les últimes hores que ha anunciat el titular de Salut. Joan Martínez Benazet ha destacat que tot i l'augment de positius en comparació amb els 28 d'ahir la situació continua sent de baixada de casos i ha comentat que des de l'Oficina Covid li han informat que avui és una jornada tranquil·la i no s'esperen molts contagis nous per a demà.

El global de casos ha ascendit a 7.236 amb 6.332 corresponents als detectats des del 13 de juliol i els malalts recuperats s'eleven a 6.598. L'ocupació hospitalària es manté estable amb 17 persones afectades per la Covid, la mateixa xifra que ahir. Quinze dels pacients amb la infecció es troben en habitacions de planta, dos malalts segueixen a la unitat de cures intensives i només un està amb ventilació me`canica.

Martínez Benazet ha assenyalat que el brot del centre penitenciari va acabar afectant 15 treballadors, dels quals tres estan pendents de l'alta, i 6 interns que ja s'han recuperat tots.

El ministre ha incidit que la taxa de reproducció es troba entre 0.8 i 0,88 que marcava dimecres i que aquest és el nivell que s'ha de mantenir per arribar a Nadal amb la millor situació possible perquè "quant menys transmissió hi hagi abans de Nadal menys risc hi ha per a la tercera onada". I ha recordat que llavors seran dies d'actes socials intensos i massius que a tota Europa preocupa que puguin provocar una tercera fase de la pandèmia i ha reiterat que el rebrot de la infecció de coronavirus pot ser molt fort si no es fan les coses bé i se segueixen les recomanacions de minimitzar les relacions socials. El titular de Salut ha remarcat que s'ha de procurar que "no ens afecti a la salut ni a l'economia" i que d'han de mantenir les restriccions "perquè no ens voldríem haver de penedir de com ho celebrem".

Joan Martínez Benazet ha assegurat que els protocols de Nadal estan fets a l'espera de l'aprovació en consell de ministres i que fixen límits dels membres dels sopars i de les bombolles que es poden aplegar. El ministre ha insistit que els fenòmens socials generen un augment de contagis i que les festes nadalenques són "un fenomen social massiu de forma simultània de tota la població".

tracking