x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Medi ambient

Carta als comuns i al Raonador en contra del telefèric de Carroi

El col·lectiu "Andorra ens mou" fa entrega d'un text amb els neguits i queixes sobre la construcció de la infraestructura
El col·lectiu Andorra ens mou ha fet entrega de la carta al comú d'Andorra la Vella

Carta als comuns i al Raonador en contra del telefèric de Carroi

El col·lectiu Andorra ens mou ha fet entrega de la carta al comú d'Andorra la Vella

Fernando Galindo
Actualitzada 11/12/2020 a les 11:05
El col·lectiu "Andorra ens mou", format per Friday For Future, Contracorrent, Ad.Hoc, Apapma, Cases velles andorranes, AD800, Laika i ADN, ha fet entrega avui al comú d'Andorra la Vella i de la Massana i al Raonador del ciutadà una carta en contra de la construcció del telefèric al pic de Carroi. El text subratlla els neguits i els motius de l'oposició del col·lectiu sobre la posada en marxa d'aquesta infraestructura que les dues corporacions comunals ja han començat a engegar. "Des d'Apapma lamentem que s'hagués hagut de marcar limitacions i conceptes des de Medi Ambient perquè hi ha molts punts a tenir en compte en aquest aspecte" ha expressat Carles Iriarte, qui també ha manifestat que el text també reflexiona sobre l'impacte a nivell econòmic, mediambiental, i sobre el model que es vol aconseguir de país. La capital i la Massana han rebut la cara en mà, mentre que el Raonador ho ha fet via telemàtica.
  • #24 perico
    (12/12/20 09:30)

    Que collons de diversificació voleu fer a Andorra? haha, voleu portar la fabrica de cocacola? voleu fer que collons? si això es una vall mal comunicada, aquí la única diversificació que podem fer es el secret bancari i ho vau destruir, s'ha de potenciar el turisme perquè mai es podrà diversificar aquí, que sembla mentira que visqueu en els mons de yupi com si cruiéssiu que això es barna amb port aeroport i autopistes... Mil telefèrics però ben fets, cuidar els camins mil circs del sol, això es ho que cal a aquest país perquè des de que os vau carregar el secret bancari es ho únic que podem fer. Accions com el forfait Natura, mes coses per espantar als nostre visitants que son qui han de donar de menjar als 70.000 residents, i això ben sabut es, per això a andorra només queden residents i els andorrans tots van a viure a Barcelona i ja es queden allà a construir el futur, sinó mireu el volum de cotxes matricula andorrana que et creues cada dia per barcelona...

    Respondre
  • #23 Ovelletes
    (12/12/20 01:05)

    I jo acabo veient molts palmeros del PS. La secta us ha tocat al crostó quan ha  vist q molta gent, la majoria, està a favor del telefèric. Vinga ovelletes, feu el q us manem, a enviar sms contra el telefèric. 

    Respondre
  • #22 Pep
    (12/12/20 00:54)

    Sr Iriarte perquè no entra una carta al raonador per la tala d'arbres indiscriminada de les estacions d'esqui.
    Això no!!!! Valent

    Respondre
  • #21 pere
    (11/12/20 20:18)

    que no heu vist les limitacions del model de pais basat en el turisme!!! Invertiu en diversificar el model econòmic i no tot basat en el turisme i en la destrucció del medi. De que serveix un telefèric si no tenim turisme? quin nivell tenen els nostres polítics. a més els han votat 4 gats i els seus palmeros.

    Respondre
  • #20 Proposta
    (11/12/20 20:15)

    Proposo al Comú d'Andorra la Vella de destinar els diners que es malgastarà només amb estudis i plecs de bases del Telefèric, a arreglar els camins de muntanya de la parròquia, que fan pena, molts d'ells molt erosionats des de fa anys, i sense pràcticament mesures correctores des de fa anys. Si volem que el turisme vagi a les nostres muntanyes, hem de fer manteniment dels camins.

    Respondre
  • #19 Rosa
    (11/12/20 18:49)

    El valor més gran del nostre país és la natura. La muntanya el bosc és un bé de tots que hem de cuidar i estimar, el nostre provenir rau en cuidar els nostres bens naturals. Quants turistes vindran per pujar al telefèric? Quanta riquesa està generant Naturlandia?
    Per favor els nostres pocs kilometres plens de natura són per gaudir-los nets, sense artifici. Venem aquest bé i deixem-nos d'obres estupides que embruten el paisatge.

    Respondre
  • #18 No hem apres res de la pandemia
    (11/12/20 18:30)

    A favor va dir..
    La naturalessa possa el seu lloc a cadasqu, mira l esllevissada del punt de trovada, LA SUPERBIA de la VIRUS UNITAS FORTIOR no te limits, no escolta, s ha de fer per collons, perque ho dic jo..un classic, aixi ens va...

    Respondre
  • #17 Preguntes
    (11/12/20 18:26)

    Suposem que es faci un telefèric que vagi fins a Pal directament. Algú ha pensat quines seran les mesures compenstatòries per robar-nos clients als peus de pistes de La Massana, i d'Arinsal? A Andorra la Vella, no en teniu prou amb ser la capital amb tots els beneficis que aixó comporta per qüestions de centralitat, encara voleu crèixer més? Fràncament, no entenc com el Comú de La Massana, no s'oposa al projecte, quan en tenen la clau perquè passa per territori Massanenc. Realment incomprensible.

    Respondre
  • #16 PAlmeros de DA acaban el teletreball
    (11/12/20 18:20)

  • #15 Nin
    (11/12/20 18:17)

    Efectivament, és un intent d'aportar pel turisme en el moment en que hauríem de veure que s'ha de buscar altres mitjans per moure l'economia. Fer obres i inversions per turisme ara no és el moment. Busquem alternatives per produir o atreure inversió !!! I respectem la natura , ja la tenim prou malmesa

    Respondre
Veure’n més
24
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts