pandèmia mundial

Pintat demana l'estat d'alarma per Nadal

El president del grup parlamentari Terceravia sol·licitarà al Govern que l'apliqui per evitar més contagis de la Covid

Pintat fa costat al Govern en la crisi i es compromet a “no deixar-lo caure”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari Terceravia+Unió Laurediana+ Independents, Josep Pintat, demanarà al Govern que apliqui l'estat d'alarma i d'emergència almenys durant l'època de Nadal per tal d'evitar un increment en els contagis de la Covid-19. Així ho ha fet saber durant una entrevista a ATV, on ha declarat que "deixar la llibertat de moviments és fer que continuï la pandèmia". Pintat ha assenyalat que ara "és el que toca" i que, tot i la responsabilitat de la ciutadania, calen mesures contundents per frenar el virus i evitar una tercera onada. "El que passi al Nadalmarcarà el gener i el febrer i l’evolució futura de l’economia”.

Josep Pintat ha manifestat que "arriba un moment en què s'han de prendre decisions" i que no es podrà acabar amb lapandèmia utilitzant polítiques tradicionals, fet pel qual no donen suport a la modificació de la Llei de Seguretat Pública i apostes per la declaració d'estat d'alarma i d'emergència. Així mateix, ha subratllat que la temporada d'hivern "està pràcticament perduda" i que el 2021 "serà un any molt dur" perquè tot i l'arribada de la vacuna la sevaeficiènciano es veurà fins al cap d'un temps.

Terceraviatambé planteja sol·licitar una auditoria sobre la gestió de la pandèmia de la Covid-19 que estigui elaborada per experts independents com a exercicid'"eficiènciai transparència" i que permeti veure les accions que s'han dut a terme durant aquest període i mostrar "quines han estat encertades i quines no tant".

tracking