Futur a Debat

El sector de les assegurances destaca l'esforç per adaptar-se a la normativa internacional

Josep Maria Cosan posa en valor que "vam ser un dels primers sectors oberts a l'entrada de capital estranger i aplicar la fiscalitat"

Cosan, Serra i Altimir, en la taula rodona d'aquest matíCEA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de les assegurances ha posat en relleu aquest matí l'intens esforç que està realitzant per adaptar-se a la normativa i l’homologació amb la regulació internacional, en matèries com la solvència, la protecció de dades de caràcter personal i la lluita contra el blanqueig de capitals, la qual cosa suposa un benefici per als clients de les asseguradores. Així ho han destacat els protagonistes de la novena taula rodona del cicle El futur a debat, organitzat per la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) en col·laboració amb BancSabadell d’Andorra.

Josep Maria Cosan, membre del consell de direcció de Companyia Andorrana d’Assegurances, Cristina Serra, directora de Generali Assegurances, i Josep Maria Altimir, director d’ASSAP Assegurances, han estat els ponents. Cosan ha assenyalat que"vam ser un dels primers sectors oberts a l’entrada de capital estranger, un dels primers a aplicar la fiscalitat i serem un dels sectors que assumirà més regulació en un període molt curt de temps". A més, ha comentat que l’homologació de la normativa "representa un esforç que moltes companyies ja estàvem fent, perquè ja complíem amb criteris molt estrictes de solvència".

De la seva banda, Altimir ha posat en valor el fet que l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) també controli el sector: "Ara tenim un supervisor i aquest control es tradueix en major transparència i un millor servei als clients”. Per a Serra, el repte està en “ser capaços d’adaptar a la realitat andorrana una regulació que ja representa un esforç important per a grans companyies internacionals".

En relació a l’impacte de la Covid-19 en el sector, els tres participant han coincidit i han comentat que la pandèmia ha fet augmentar l’interès per productes com assegurances de salut, de vida o fins i tot per cobrir les pèrdues d’una activitat comercial, però que la crisi econòmica també obliga als clients a retallar les quantitatsque es destinen a les assegurances. Quant a les assegurances de viatge, Serra ha destacat que les empreses "del sector turístic busquen productes que cobreixin totes les eventualitats lligades a la pandèmia: despeses sanitàries, possible confinament, repatriació o cancel·lació dels viatges" i que disposar de productes d’aquest tipus és clau "perquè Andorra ofereixi un bon servei als seus visitants i els garanteixi una bona experiència al país".

El cicle El futur a debat clourà dimarts vinent amb un nou debat dedicat al futur de les indústries exportadores.

tracking