Pandèmia mundial

Només un pacient intubat a l'UCI i 35 contagis nous

Salut remarca que l'evolució a la baixa de la taxa de reproducció marca una tendència molt bona

Planta de l'hospital preparada per als pacients amb Covid-19SAAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pacients ingressats a cures intensives milloren i només queda un malalt amb Covid amb suport de ventilació mecànica, el que representa un indicador molt bo de la disminució de la pressió sanitària "sobretot en la part més crítica que és l'UCI", ha comentat el ministre de Salut. La unitat té dos afectats pel virus, mentre que ahir hi havia tres ingressats i dos ventilats. El nombre d'hospitalitzats es redueix en una persona i en queden 19, davant de la vintena que hi havia dimarts, 17 dels quals es troben a planta.

L'actualització de les dades sanitàries deixa avui 35 contagis nous que eleven a 7.162 els afectats per la pandèmia des de l'aparició del virus al Principat. Una xifra que mostra "una discreta tendència a la baixa", segons ha exposat Joan Martínez Benazet, perquè la mitjana de casos dels últims tres dies és de 37,3 i de 41,4 si es calcula sobre cinc dies. Els malalts amb el virus actiu es redueixen a 632, mig centenar menys que ahir, i les recuperacions sumen 85 altes fins a un total de 6.452.

El ministre ha assenyalat que la taxa de reproducció se situa en 0,89, dilluns eran de 0,86, que indica "oscil·lacions que no ens han de preocupar" i ha afegit que va baixant i "crec que la tendència és molt bona". I ha insistit que les corbes d'evolució de la pandèmia reflecteixen que la pressió sanitària va clarament en descens.

Joan Martínez Benazet ha detallat que alguns indicadors se situen en els establerts per passar a la fase 2 de la pandèmia, com el nombre de casos per setmana que està per sota de 41, el de nous malalts majors de 55 anys i el d'ingressats a l'UCI. Tanmateix, la xifra de positivitat dels tests és de 7,1% que correspon a la fase 3 i el d'hospitalitzats a planta està a tocar del canvi de nivell. I ha recalcat que aquesta bona evolució fa necessari mantenir el respecte a les restriccions sanitàries perquè s'ha aconseguit la reducció de casos "amb esforços de moltes persones" i per no tenir un rebrot de la infecció "perquè totes les dades augmenten molt de pressa i costa molt baixar-,es".

Menys afectació a les escoles

Martínez Benazet ha destacat també la millora de la incide`ncia de la pandèmia al sistema educatiu ja que avui baixen a 5 les aules totalment confinades i a 11 les que tenen part dels alumnes aïllats a domicili. El ministre ha assenyalat que els cribratges setmanals a la població escolar amb tests d'antígens serveix per avançar a un model amb menys casos i per impedir una transmissió descontrolada del virus. Tot i que ha puntualitzat que el test "és una fotografia del moment i es poden infectar l'endemà" i que també serveix per saber la situació de les famílies dels alumnes.

Salut ha fet 1.955 proves d'antígens en la primera setmana de cribratge als centres educatius que han servit per detectar 9 positius i aquesta setmana se n'han fet 607.

tracking