pandèmia mundial

Benazet considera "precipitat" ampliar l'horari dels bars

El ministre de Salut afirma que s'ha d'esperar a passar a nivell 2 per decidir si es pot atendre la petició d'obrir fins a les 21 hores

Quatre persones per taula a bars i restaurantsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat aquesta tarda que és "precipitat parlar de més relaxament" en les restriccions horàries de funcionament dels bars per evitar la propagació de la Covid-19 en resposta a la petició dels propietaris d'ampliar l'obertura fins a les 21 hores. Martínez Benazet ha destacat que tot just ahir va entrar en vigor el canvi perquè puguin mantenir les terrasses obertes des de les 7 del matí fins a les 19 de la tarda i ha indicat que s'ha d'esperar a passar a la situació de fase 2 per decidir si hi ha noves mesures de flexibilització.

El titular de Salut ha manifestat que és "acceptable" la demanda de bars, cafeteries i granges però ha remarcat que "esperaria a veure l'evolució dels propers dies". I ha exposat que els indicadors actuals "comencen a avançar a nivell 2 de forma ferma i això ens obliga a no relaxar-nos" en el compliment de les restriccions sanitàries per evitar un rebrot de la pandèmia. El ministre ha precisat que "ens falta poc" per canviar de fase però que per avançar és necessari seguir amb menys de 40 casos de mitjana setmanal i que es redueixi la taxa de positivitat i el nombre de pacients amb coronavirus ingressats a planta. I ha comentat que probablement en passar al nivell 2 es podrien aprovar mesures més grans de flexibilitzar restriccions, sempre tenint en compte que s'atansa el Nadal i que hi haurà molta interacció social.

Demanda de la Unió de bars

Els propietaris de bars, cafeteries i granges han plantejat avui l'ampliació d'horari fins a les nou de la nit, almenys a les terrasses, segons ha explicat al Diari el portaveu de la Unió de Bars, Francesc Medina. Medina ha manifestat que entenen que la prolongació d'aquest horari és complicat d'aplicar en els espais interiors "a causa de la gran rotació de persones que tenim", però que ho exposaran al Govern en la reunió que tenen prevista amb el ministeri de Salut. Medina ha detallat que també proposaran un increment de l'aforament, tot i que estan contents amb les mesures actuals de quatre persones per taula a l'exterior i que "no és un tema essencial, ja que entenem que s'ha de treballar a poc a poc". La Unió de Bars es mostra satisfeta amb la relaxació de les restriccions i amb poder obrir de les 7 a les 19 hores, tot i que "el pont ha estat pràcticament inexistent per a nosaltres" i no han notat un increment de clients en els seus establiments, un fet que esperen aconseguir el cap de setmana. "El teletreball també ens fa mal perquè molta gent ja no ve a esmorzar perquè treballa des de casa".

La principal queixa del col·lectiu està dirigida cap al ministeri de Presidència, Economia i Empresa, presidit per Jordi Gallardo, ja que no els donar resposta als neguits sobre la no-retroactivitat de les ajudes. "El ministeri no apareix. No ens responen ni per dir-nos que han rebut les nostres sol·licituds". La Unió de Bars demana que aquestes es puguin aplicar per als mesos d’octubre, novembre i desembre, fet pel qual s'han començat a reunir amb els grups parlamentaris per tal "que ens donin un cop de mà". Medina recorda que la facturació dels bars i les cafeteries ha davallat un 80% i que necessiten aquest suport econòmic per poder fer front a les despeses generades durant la pandèmia.

tracking