Pandèmia mundial

Els bars poden obrir les terrasses de 7 a 19 hores

Els establiments que només facin servei a l'interior han de fer dues pauses per ventilar

El ministre de Salut, Joan Martínez BenazetSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha autoritzat l'obertura dels bars, cafeteries i granges de manera ininterrompuda des de les set del matí fins a les set de la tarda sempre que facin el servei a la terrassa a partir de demà. Els establiments que només tinguin servei a l'interior poden fer el mateix horari però han de fer dues pauses d'una hora per ventilar i higienitzar el local, una des de les 12 a les 13 hores i la segona entre les 15 i les 16 hores, segons ha detallat el ministre de Salut.

Joan Martínez Benazet ha explicat que els bars que també facin servei de restauració poden mantenir les terrasses obertes mentre fan les pauses i es mantenen les restriccions de dos persones per taula a l'interior i quatre en les instal·lacions exteriors del local. Els restaurants continuen amb els horaris fixats des de les dotze del migdia a les quatre de la tarda i des de les set de la tarda a mitjanit amb un màxim de quatre persones per taula tant per a serveis a dins com a la terrassa.

El ministre ha remarcat que de moment no es pot canviar l'aforament als negocis perquè tot i que milloren els indicadors de la pressió sobre el sistema sanitari, els casos per dia i la taxa de reproducció cal ser molt prudents per arribar al Nadal en les millors condicions de control de la pandèmia. I ha puntualitzat que als espais tancats hi ha més risc de contagi i ha insistit en la necessitat de reduir les interaccions socials perquè hi hagi menys afectats per al període de festes.

Martínez Benazet ha recalcat que a tota Europa hi ha por a un repunt de casos després de les celebracions nadalenques que serà més o menys important "segons la nostra actitud" i ha tornat a demanar un comportament responsable a la ciutadania. El ministre ha explicat que no té detalls de la festa que la policia va descobrir el cap de setmana a Encamp que va acabar amb una detenció però ha emfatitzat que "és una irresponsabilitat que pot posar en risc la salut i l'economia" de la resta de la població i ha reclamat continuar amb els esforços en la lluita contra la pandèmia "perquè queda molt hivern".

tracking