parròquies

Escaldes rep fins a 124 sol·licituds d'ajuts Covid

La corporació té previst iniciar un nou pla d’ajudes el 2021 davant les restriccions actuals

Escaldes rep fins a 124 sol·licituds d'ajuts CovidANA / M. F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany ha rebut un total de 124 demandes per beneficiar-se d’algunes ajudes que s’han impulsat arran de la Covid-19. D’aquestes, 57 sol·licituds han estat de persones i famílies que tenen necessitats i 67 peticions d’ajuts d’empreses. La consellera de Gent Gran, Infància i Recursos Humans, Magda Mata, va explicar al Diari que tot i que encara està per acabar de quantificar quina incidència tindran aquestes prestacions a la parròquia, “s’ha constatat un augment de necessitats entre persones que fins ara no havien demanat ajut”.

La cònsol major, Rosa Gili, va manifestar a la roda de premsa posterior a la sessió de comú que s’està constatant que hi ha molta gent que a hores d’ara no té clar on ha de dirigir-se per demanar algun tipus d’ajut, ja siguin els de Govern o els dels comuns.

Pel que fa als ajuts a les famílies, la consellera va explicar que la majoria de les peticions tenen a veure amb l’exoneració de costos de les activitats infantils. De les 57 peticions totals, a hores d’ara n’hi ha una quinzena que ja han estat atorgades. “Hi ha una part que no es veu, però tenim moltes demandes d’informació”, va exposar Mata. Quant als ajuts a empreses, el cònsol menor, Joaquim Dolsa, va explicar que 40 han estat per l’impost de radicació, de les quals 33 ja s’han tramitat, amb 26 de les quals resoltes favorablement i set de denegades perquè no complien el requisit de la davallada de la xifra de negoci establerta.

Tenint en compte les restriccions de mobilitat dels països veïns, els cònsols van notificar que es preveu una nova convocatòria que s’obrirà l’any que ve. “És possible que augmentin les demandes tenint en compte la situació que es viu actualment”, va dir Gili, afegint que la voluntat de les ajudes és la “d’estar al costat de les empreses i les famílies”.

Embelliment del riu

En la sessió es va aprovar l’adjudicació per 200.000 euros dels treballs de reforma i embelliment de diversos trams del passeig del Riu. Gili va matisar que fa uns anys que no s’hi feia cap intervenció i que calia una renovació. En l’anterior comú s’havia convocat un concurs en què s’havia posat sobre la taula “una proposta maca”, que a l’actual majoria li va agradar, però que tenia un cost de més de quatre milions d’euros. “Vist el cost s’han de prioritzar coses”, tot i que va reconèixer que més endavant podrien “inspirar-se” en aquesta proposta.

Des de l’oposició van votar a favor d’aquesta remodelació. El conseller Jordi Vilanova va posar en relleu que “és un primer pas” que celebren que es faci “perquè es necessitava”. Tot i això, el conseller Miquel Aleix va destacar que esperen que “no es deixi perdre” el projecte de l’anterior majoria, “que suposava que Escaldes-Engordany s’obrís cap al riu”.

També en la sessió es va aprovar amb el vot en contra de la minoria la concessió dels opis de la parròquia a l’empresa VSA, per la qual el comú rebrà 73.150 euros anuals, tot i que podria augmentar fins als 112.000 si l’empresa acaba instal·lant 30 opis més. La majoria va indicar que es tracta d’un concurs beneficiós, mentre que la minoria vol impedir noves barreres arquitectòniques.

tracking